Pesto
תפריט
ד', 13 דצמ 2017, 01:30
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פרח בצל

ראש בצל מטוגן מעוצב כפרח, נאה כמנה ראשונה    

מאת: ראובן מ. ::: צפיות: 7109   

* צילום התוצאה
פרח בצל
5 מנות
טיגון עמוק
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» מתאבנים
 
מרכיבים
אחד הסודות למתאבן מעוצב במסעדות
  • 5 בצלים גדולים (קטנים לא מתאימים)
  • 1/2 2 כוסות קמח רגיל
  • 1 כפית צ'ילי יבש כתוש (לא חובה)
  • 2 כפות פפריקה
  • 1 כפית טימין יבש
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • 1/ כפתי כמון טחון
  • מעט פלפל שחור טחון
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כוס חלב 3%
  • שמן לטיגון עמוק
  • מלח גס לקישוט בעת הגשה
גודל/סוג תבנית: סיר טיגון עמוק
דרך הכנה

- להסיר כ-1-2 ס"מ מהקצה שממנו יוצא הגבעול - לא להתבלבל אחרת הבצל ייפסל לחיתוך!
- לקלף את הבצל בשלב זה
- להפוך כאשר הצד שגולח על קרש חיתוך
- עם סכין חדה לחרוץ לעומק ולמטה את הבצל מכ-2 ס"מ נמוך מהקצה של השורשים
- להמשיך ל-4 חתכים כאלה
- לחרוץ עוד: כל חלק לשניים, עד כ-16 חריצים סה"כ
אם חורצים גבוה מדי השכבות עשויות להיפרד!
- להפוך את הבצל ובעזרת האצבעות להפריד מעט את השכבות לצורת פרח פתוח. (ראו תמונות למטה)

  1. לערבב את כל החומרים היבשים בקערה קטנה נפרדת
  2. לחתוך את הבצל כך:
  3. להקציף את הביצים והחלב בקערה נפרדת
  4. להניח את הבצל החתוך בכלי קטן נפרד, לפזר עליו היטב את התערובת היבשה ולנער עודפים בהקשה קלה כשהוא הפוך
  5. להשקיע את הבצל בתוך תערובת הביצה ולהרים כדי שהעודף יחזור לקערה
  6. לחזור שוב על תהליך הקימוח
  7. לחמם את השמן בסיר עמוק - לקרר את הבצל בזמן שהשמן מתחמם!
  8. להיפטר מעודף קמח על הבצל ולהטבילו בזהירות, צד חתוך כלפי מטה, בתוך השמן
  9. לטגן כ-3 דקות ואז להפוך לעוד 3 דקות טיגון עד שהוא זהוב כמו צ'יפס
  10. להוציא ולהניח על נייר סופג.
  11. מומלץ להגיש כבר בשלב הזה, עם מלח גס מפוזר מעל
הערות

ניתן להגיש עם מטבל שמנת, קטשופ, מיונז, חזרת...

ניתן לאלתר עם הציפוי בהתאם לכמויות והטעם

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
ראובן מ. (עורך)
סליחה, המתכון התגנב בטעות לפסח. אני מניח שגם קמח מצה או תחליף קמח כשר לפסח יעשה את העבודה.
1
נראה מענין, אבל איך בדיוק זה מתאים למתכוני פסח? הלא זה עשוי עם קמח רגיל. מה עשוי להיות תחליף?

פרח בצל

By Published: ראש בצל מטוגן מעוצב כפרח, נאה כמנה ראשונה מאת ראובן מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 5 Ingredients: אחד הסודות למתאבן מעוצב במסעדות 5 בצלים גדולים (קטנים לא מתאימים) 1/2 2 כוסות קמח רגיל 1 כפית צ'ילי יבש כתוש (לא חובה) 2 כפות פפר...... Directions:
- להסיר כ-1-2 ס"מ מהקצה שממנו יוצא הגבעול - לא להתבלבל אחרת הבצל ייפסל לחיתוך! - לקלף את הבצל בשלב זה - להפוך כאשר הצד שגולח על קרש חיתוך - עם סכין חדה לחרוץ לעומק ו...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר