Pesto
תפריט
ה', 19 אוק 2017, 19:27
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לחם רוסי שחור

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 11322   

לחם רוסי שחור
1 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» בוקר - בראנץ או ארוחה קלה
 
מרכיבים
1/2 כוס מים חמימים
1 כוס ריויון בטמפרטורת החדר
2 כפות מולסה
2 כפיות מלח
2 כפות דבש
1 כף שמרים יבשים
4 כוסות קמח לבן
1/2 1 כוסות קמח שעורה
1 כף זרעי קימל כתושים
2 כפות שמן
דרך הכנה
  1. מערבבים את השמרים במים החמימים עד להמסה, בקערה גדולה מערבבים את הריויון, המולסה, הדבש, עם השמרים המומסים, מניחים כרבע שעה לתסיסה.
  2. מוסיפים 2 כוסות קמח וממשיכים לערבב, מוסיפים את יתרת הקמחים השמן וזרעי הקימל הכתושים ומערבבים עד קבלת בצק חלק וגמיש.
  3. מניחים על משטח מקומח ולשים כ-5 דקות. מכסים במגבת ומניחים לתפיחה נוספת של 30 דקות.
  4. מעצבים כיכר לחם ומניחים בתבנית לחם משומנת גדולה.
  5. מניחים לתפיחה נוספת עד להכפלת הנפח.
  6. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה כשעה או עד שנשמע צליל חלול כאשר מקישים על הלחם.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
11
ראובן מ. (עורך)
ניתן למצוא הסבר בתגובות קודמות באתר. באנגלית: molasses
10
היי מה זה מולסה ? ואיך זה נקראה באנגלית?
9
ראובן מ. (עורך)
מדובר בחומרים המתווספים לתערובת ויוצרים את הצבע (והטעם) במקרה הזה מולסה. כמו כן משתמשים בקמחים מלאים...»»
8
שלום ראובן, מה זה לחם שחור, יש קמח שחור ?
7
ראובן מ. (עורך)
בחלב קוקוס לדוגמא (או במעט מיץ לימון במים).
6
היי במה אפשר להחליף את הרוויון על מנת שהמתכון יהיה פרווה? מה זה מולסה והיכן משיגים? אחלה של אתר!!
5
קודם כל, רציתי להגיד שהאתר פשוט חבל על הזמן!כל המתכונים שעשיתי עד היום היו מעולים!
ועכשיו אני רוצה...»»
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא רצוי, אפשר להחליף מחצית כמות הקמח הלבן בקמח מלא, או את כל הקמח הלבן ולהוסיף 1 כף גלוטן.
3
אפשר קמח מלא במקום קמח לבן?

תודה לכם.האתר שלכם מענין מאד
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
קמח שעורה ישנו בחניות טבע.

קמח דומה ניתן להשיג במרכולים, קמח שטיבל 3 שמיועד ללחמים כפריים.

לחם רוסי שחור

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 1 Ingredients: 1/2 כוס מים חמימים1 כוס ריויון בטמפרטורת החדר2 כפות מולסה2 כפיות מלח2 כפות דבש1 כף שמרים יבשים4 כוסות קמח לבן1/2 1 כוסות קמח שעורה1 כף זרעי קימל כתושים2 כפות שמן ...... Directions:
מערבבים את השמרים במים החמימים עד להמסה, בקערה גדולה מערבבים את הריויון, המולסה, הדבש, עם השמרים המומסים, מניחים כרבע שעה לתסיסה. מוסיפים 2 כוסות קמח וממשיכים לערבב, מוסיפים את יתרת הק...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר