Pesto
תפריט
ד', 21 נוב 2018, 22:58
110405 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

ממליגה

מאכל רומני    

מאת: אורן בר ::: צפיות: 7202   

* צילום המחשה מאת Vervin
ממליגה
3 מנות
בישול
לא צוין
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» מנות ראשונות» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים: 8.5
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 1 כוס קמח תירס
  • 2-3 כוסות מים או חלב
  • 50 ג"ר חמאה
  • מעט מלח
  • גבינה בולגרית או פטה או קשקבל ודומיהם
דרך הכנה
  1. ממיסים בסיר קטן את החמאה .
  2. מוסיפים 2 כוסות מים. מביאים לרתיחה ומוסיפים את קמח התירס והמלח.
  3. מנמיכים את האש ומבשלים עוד כחמש דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים עוד מים אם רוצים דייסה דלילה יותר. אפשר להוסיף לתבשיל מעט שמנת חמוצה.
  4. מוזגים לצלחת עמוקה ושמים מלמעלה גבינה מגורדת או קוביות גבינה לפי הטעם.
הערות
קחו בחשבון שקמח תירס הוא מאוד משביע, לכן כדאי להתחיל במנה קטנה. כשהממליגה מתקררת היא נהיית מוצקה ובחימום חוזר צריך להוסיף נוזלים.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
ציון 7
היחס הנכון להכנת ממליגה (בדוק)
רבע כמות חומר מוצק (קמח-תירס)- 1 כוס (רצוי אינסטנט).יוצא יותר עדין...»»
1
ציון 10
אצלנו אוהבים להגיש את הממליגה עם תלולית שמנת חמוצה מעליה, הניגוד בין הטקסטורות והבדלי הטמפרטורות פשוט עושים את העבודה.
ממליגה By , 2011-05-09T09:04:05+03:00 ממליגה מאכל רומני Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 3 Tags: none Ingredients: - 1 כוס קמח תירס 2-3 כוסות מים או חלב 50 ג"ר חמאה מעט מלח גבינה בולגרית או פטה או קשקבל ודומיהם ... Instructions: ממיסים בסיר קטן את החמאה . מוסיפים 2 כוסות מים. מביאים לרתיחה ומוסיפים את קמח התירס והמלח. מנמיכים את האש ומבשלים עוד כחמש דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים עוד מים...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר