Pesto
תפריט
א', 18 נוב 2018, 10:51
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

סלט חומוס מבושל

   

מאת: אם הנסיכות ::: צפיות: 5920   

* תמונה להמחשה בידי Gudlyf
סלט חומוס מבושל
7 מנות
דל קלוריות
30 דקות ופחות
» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 1 פחית גרגרי חומוס מסוננים
  • 1 בצל גדול וקצוץ או פרוס דק לרבעים
  • 3 כפיות פפריקה מתוקה
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 5 קישואי זוקיני גדולים, פרוסים לפרוסות עגולות, שאותן לחתוך לרבעים.
  • שמן לבישול
  • 4 עגבניות בשלות מאוד או מתוך קופסה
  • מלח גס, פלפל שחור
  • כף של אבקת מרק עוף/בצל/פטריות לא הכרחי!
גודל/סוג תבנית:  סיר ומכסה.
דרך הכנה
  1. לחמם סיר להוסיף 4 כפות שמן
  2. לאדות את הבצל ולהוסיף את הפפריקה (לפתיחת הטעמים)
  3. להוסיף את העגבניות , כף מלח, מעט פלפל ולערבב, לבשל על להבה גדולה ולבחוש
  4. אין לכסות את הסיר עדיין.
  5. לאחר כחמש דקות, להוסיף את הקישואים, לערבב ולהניח למספר דקות
  6. להוסיף את גרגרי החומוס, לערבב
  7. לאחר 2-3 דקות להנמיך להבה, לכסות סיר ולבשל 10 דקות.
  8. מתאפקים שלא לחסל לפני הארוחה.
הערות
  • אפשר להוסיף 1/2 כפית פפריקה חריפה או להוסיף 3-4 כפות של צ'ילי מתוק לתבשיל.
  • שמים לב שאין תוספת מים...זה כל הסוד והטעם. הבנות שלי התחילו לבקש מהתבשיל הבריא כתוספת על פסטה/פתיתים/אורז לבן או כנשנוש בריא דל קלוריות ועשיר בערכים תזונתיים.
  • כמובן שאפשר להוסיף גם קופסה קטנה של רסק עגבניות אך מניסיון-מיותר!
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
tommf (מקצוענ/ית)
ציון 10
נשמע מעניין מאוד. אוהב חומוס וקישואים, ונראה לי כי המתכון הזה מנצח.
סלט חומוס מבושל By , 2011-05-30T11:05:25+03:00 סלט חומוס מבושל Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 7 Tags: none Ingredients: - 1 פחית גרגרי חומוס מסוננים 1 בצל גדול וקצוץ או פרוס דק לרבעים 3 כפיות פפריקה מתוקה 2 שיני שום קצוצות 5 קישואי זוקיני גדולים, פרוסי... Instructions: לחמם סיר להוסיף 4 כפות שמן לאדות את הבצל ולהוסיף את הפפריקה (לפתיחת הטעמים) להוסיף את העגבניות , כף מלח, מעט פלפל ולערבב, לבשל על להבה גדולה ולבחוש ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר