אורז חגיגי בשקדים, צימוקים וצנוברים
מנת אורז חגיגית, יפה ומאוד קלה להכנה! הטעם של מלוח ומתוק משתלב היטב ובנוסף- הערך התזונתי גבוה בסיבים, חלבון, ויטמינים ומינרלים.
4 מנות
30 דקות עד שעתיים
מרכיבים
- 1 כף שמן רגיל
- 1 כוס אורז פרסי קלאסי סוגת
- 3 כוסות מים רותחים
- 3 כפות שקדים מולבנים פרוסים
- 5 כפות צנוברים
- 4 כפות צימוקים
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפות גזר קצוץ
- 1 בצל קצוץ
- 1 שם שום קצוצה
- מלח, פלפל
דרך הכנה
- חממו כף שמן בסיר רחב והוסיפו את האורז ואת השקדים והצנוברים.
- ערבבו מעט וטגנו על אש בינונית כמה דקות עד שהאורז מגיע לחום גבוה.
- הוסיפו את המים הרותחים וערבבו. הוסיפו את הצימוקים, 1 כף מהפטרוזיליה, גזר, בצל ושום ותבלו במעט מלח ופלפל.
- כסו את הסיר ובשלו על חום נמוך כ- 20 דקות או עד שהאורז רך. המתינו עוד 10 דקות בסיר מכוסה.
- העבירו לקערת הגשה חגיגית, פזרו את יתרת הפטרוזיליה מעל והגישו מיד חם.
הערות
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- קבב רומני [אבי מ.] -
- בצק שוקולד [אבי מ.] - לעיצוב, פיסול או יצירת אלמנטים לקישוט עוגות
- עוגיות לחיצה [אבי מ.] - במכשיר לחיצת עוגיות
- עוגת צימוקים [אבי מ.] - עוגת צימוקים בחושה מצוינת לקפה.
- עוגת גבינה פירורים ושמנת [אבי מ.] -
- קרפציו סלק [אבי מ.] -
- סלט כרוב עם אטריות "מג'יק" [פסקל] - כרוב בתוספת תערובת קלויה של אטריות ושקדים, ברוטב חמוץ מתוק