Pesto
תפריט
ג', 12 דצמ 2017, 08:36
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת גבינה קרה עם תפוחי עץ

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 4303   

עוגת גבינה קרה עם תפוחי עץ
10 מנות
אפיה משולב
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
 
מרכיבים
לתחתית אפויה:
400 גר' בצק עלים
1 כוס סוכר
למלית תפוחי עץ:
4 תפוחי עץ
3/4 כוס סוכר
1 כף מיץ לימון

למלית הגבינה:

2 מיכלי שמנת מתוקה
200 גר' אבקת סוכר
1 כף גרידת לימון
תמצית וניל
500 גר' גבינה 9%
10 גר' ג'לטין
1/3 כוס מים.
דרך הכנה

לרדד את בצק העלים תוך שימוש בסוכר מתחת ומעל לעלה הבצק. יש לרדד תוך החדרת כמה שיותר סוכר לעלה הבצק.

יש להגיע לעלה בגודל של כ 30X25. להניח על נייר אפייה בתבנית אפייה שטוחה מתאימה. לקרוץ עיגול בקוטר 26 ס"מ (יש להשאיר את יתרת הבצק בתבנית). לחורר את תחתית הבצק ולאפות בחום גבוה כ-25 דקות עד כדי השחמה וייבוש כ-10 דקות בתנור (הבצק יתפח ויש לחורר אותו שוב בכדי שיקרוס).

לצנן ולהניח את התחתית האפויה בתבנית אפיה גבוהה בקוטר של 26 ס"מ.

לטחון את שארית הבצק מן השוליים ולשמור להגשה.

לקלף את התפוחים, לפרוס לפרוסות דקות, לשים בסיר עם הסוכר ומיץ הלימון. להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה כ-10 דקות עד לריכוך התפוחים. לסנן את התפוחים מן הסירופ ולצנן.
להקציף את השמנת לקצפת יציבה. בכלי אחר לערבב גבינה, אבקת סוכר, גרידת לימון, וניל לקפל אל תוך הקצפת.

להרתיח את המים, להמיס את הג'לטין ולערבב היטב ובמהירות עם תערובת הגבינה.
מייד לאחר שהתערובת מוכנה להניח שכבה דקה מספיק בתבנית עד כדי כיסוי התחתית.
לפזר שכבה אחת בעיגול ובמרכז את פרוסות התפוחים המבושלים.

לפזר מעל שכבה שנייה של מלית הגבינה מעליה עוד שכבת פרוסות תפוחים ומעל את יתר המלית כשכבה אחרונה.

להניח במקרר ללילה.

להגשת העוגה:
פירורי שאריות הבצק האפוי
שמנת חמוצה

לפרוס את העוגה. להניח על צלחת רחבה לפזר מעל פירורי בצק.
בצד העוגה להניח שתי כפות שמנת מרוככת.

עוגת גבינה קרה עם תפוחי עץ

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 10 Ingredients: לתחתית אפויה:400 גר' בצק עלים1 כוס סוכרלמלית תפוחי עץ:4 תפוחי עץ3/4 כוס סוכר1 כף מיץ לימוןלמלית הגבינה:2 מיכלי שמנת מתוקה200 ג...... Directions:
לרדד את בצק העלים תוך שימוש בסוכר מתחת ומעל לעלה הבצק. יש לרדד תוך החדרת כמה שיותר סוכר לעלה הבצק.יש להגיע לעלה בגודל של כ 30X25. להניח על נייר אפייה בתבנית אפייה שטוחה מתאימה. לקרוץ עיגול ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר