Pesto
תפריט
ה', 19 אוק 2017, 21:23
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

סלט חצילים וגרגרי חומוס על מצע קרעי פיתה קלויה בשמן זית ושום

סלט מפתיע בטעמו ויצירתיותו, מאת השפית בל קפצן ל'סוגת'    

מאת: hilabahat ::: צפיות: 4173   

* צילום: דן פרץ
סלט חצילים וגרגרי חומוס על מצע קרעי פיתה קלויה בשמן זית ושום
6 מנות
30 דקות ופחות
 
מרכיבים
עבור מצע הפיתות
  • 3 פיתות בשרניות
  • 3 כפות שמן זית
  • 6 שיני שום כתוש
  • מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
עבור סלט החצילים
  • 2 חצילים גדולים
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כף שקדים טחונים
  • 1 כוס גרגרי חומוס מבושל עד רכות במים רותחים ומלח
  • עגבנייה מרוסקת
  • כפית כמון
  • מיץ לימון
  • 4 שיני שום
  • מלח פלפל גרוס לפי הטעם
דרך הכנה
בתנור חם קולים את חצאי הפיתה המרוחים בשמן זית ושום כתוש עד להזהבה

לסלט חצילים
  1. קולים את החצילים על האש (אפשר על גם על הגז) עד לריכוכם, קולפים וקוצצים את בשר החציל.
  2. מוסיפים את שמן הזית, השקדים הטחונים, העגבנייה המרוסקת, התבלינים, השום ואת הלימון. מערבבים היטב.
  3. מוסיפים את גרגרי החומוס המבושלים ומתקנים תיבול.

להרכבת המנה
  1. מפרידים את שולי הפיתה לשני חצאים. את הצדדים הפנימיים מורחים בשמן הזית, השום הכתוש ומתבלי במלח ופלפל.
  2. קולים בתנור חם מאוד את הפיתות עד לפריכות.
  3. בצלחת הגשה מסדרים קרעים מן הפיתות ועליהם את סלט החצילים.

סלט חצילים וגרגרי חומוס על מצע קרעי פיתה קלויה בשמן זית ושום

By Published: סלט מפתיע בטעמו ויצירתיותו, מאת השפית בל קפצן ל'סוגת' מאת hilabahat 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 6 Ingredients: עבור מצע הפיתות 3 פיתות בשרניות 3 כפות שמן זית 6 שיני שום כתוש מלח ופלפל גרוס לפי הטעם עבור...... Directions:
בתנור חם קולים את חצאי הפיתה המרוחים בשמן זית ושום כתוש עד להזהבה לסלט חצילים קולים את החצילים על האש (אפשר על גם על הגז) עד לריכוכם, קולפים וקוצ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר