Pesto
תפריט
ש', 15 דצמ 2018, 07:41
110408 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פשטידת בטטה ופטריות

המתכונים של ריצ'    

מאת: richs ::: צפיות: 5054   

פשטידת בטטה ופטריות
8 מנות
אפיה משולב
שעתיים ויותר
קושי: קל הכנה
» תוספות» צהריים - ערב או ארוחה קלה
 
מרכיבים

לבצק

  • 100 גרם חמאה
  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 3 כפות (60 גרם) קמח תפוחי אדמה
  • 0.5 כפית מלח
  • 1 חלמון
  • 1.5כפות מים

למלית
  • 1 סלסילה (250 גרם) פטריות שמפיניון
  • 1 כף שמן זית
  • 2 בטטות בינונית, קלופות וחתוכות לקוביות
  • 1.5 מיכלים (375 מ"ל) שמנת ריצ'
  • 4 ביצים
  • 0.25 כפית אגוז מוסקט טחון (אם רוצים)
  • מלח ופלפל

    גודל/סוג תבנית: תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ
דרך הכנה
  1. לבצק: מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון ומפעילים לסירוגין, בכל פעם למספר שניות עד לקבלת גוש בצק. עוטפים את הבצק בניילוןנצמד ויוצרים בעדינות גוש בצק שטוח. מעבירים למקרר לשעה לפחות לפני השימוש.
  2. למלית: בסיר בינוני מרתיחים 1/2 ליטר מים עם כפית מלח ומבשלים את קוביות הבטטה כ 5- דקות עד שמתרככות מעט. מסננים ומניחים בצד. במחבת גדולה מחממים את שמן הזית ומטגנים את הפטריות כ-5 דקות עד לאידוי כל הנוזלים. מסירים מהלהבה ומניחים בצד. בקערה בינונית מערבבים את השמנת והביצים. מוסיפים כפית מלח, אגוז מוסקט ומעט פלפל ומערבבים.
  3. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה ( 180 מעלות). משמנים תבנית פאי. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בגודל התואם תבנית ובעובי 0.5 ס"מ. מעבירים לתבנית ומהדקים. מסדרים את הבטטה והפטריות על בסיס הבצק, מפזרים כחצי כפית מלח ויוצקים מתערובת השמנת מעל כך שתכסה כמעט לגמרי את הירקות. מעבירים לתנור ואופים כ 35- דקות או עד שהפשטידה מזהיבה לגמרי.
חום תנור: 180 מעלות
הערות

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
נראה טוב...אפשר בלי השמנת?
פשטידת בטטה ופטריות By , 2011-07-31T14:39:57+03:00 פשטידת בטטה ופטריות המתכונים של ריצ' Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 8 Tags: none Ingredients: - לבצק 100 גרם חמאה 1 כוס (140 גרם) קמח 3 כפות (60 גרם) קמח תפוחי אדמה 0.5 כפית מלח 1 חלמון ... Instructions: לבצק: מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון ומפעילים לסירוגין, בכל פעם למספר שניות עד לקבלת גוש בצק. עוטפים את הבצק בניילוןנצמד ויוצרים בעדינות גוש בצק שטוח. מעבירי...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר