Pesto
תפריט
ד', 21 נוב 2018, 00:29
110405 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

ירקות חלוטים בסויה, סומסום ושום

תוספת בריאה, דלת שומן ומלאת ויטמינים לכל ארוחה.    

מאת: tommf ::: צפיות: 4770   

ירקות חלוטים בסויה, סומסום ושום
6 מנות
מוקפץ
דל קלוריות
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» תוספות» צהריים - ערב
 
מרכיבים
  • ראש ברוקולי טרי חתוך לפרחים קטנים
  • חופן גדול שעועית טריה חתוכה לחצאים
  • צרור אספרגוס חתוך לרצועות באורך 3-4 ס"מ. את החלק התחתון זורקים. הוא עצי וגס מדי.
  • אפונה סינית או אפונה רגילה (גם מקפוא)
  • פלפל אדום גדול חתוך לקוביות לא קטנות
  • חבילת פטריות שמפניון טריות חתוכות לחצאים
  • 4 כפות שמן זית
  • 4 כפות רוטב סויה קיקומן ירוק
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי או לפי הטעם
  • 1 כפית נדיבה שום גבישי. לא להשתמש בשום טרי, כיוון שנשרף בחום הגבוה וטעמו מריר.
  • 4 כפות נדיבות שומשום
דרך הכנה
  1. מרתיחים הרבה מים בסיר גדול ובצד מכינים קערה גדולה עם מים והרבה קרח בפנים.
  2. שהמים רותחים מבעבעים מכניסים את הברוקולי לבדיוק 3 דקות ומוציאים מיד לאמבט הקרח להפסקת הבישול.
  3. מחכים שהמים יחזרו לבעבע, וחוזרים על הפעולה עם השעועית הירוקה, האספרגוס ולאחר מכן עם האפונה. כל ירק לחוד.
  4. מוציאים מאמבט הקרח ומיבשים היטב.
  5. מחממים ווק גדול או מחבט גדול היטב על להבה גדולה.
  6. מוסיפים את שמן הזית.
  7. כשעולים אדים מהווק, מוסיפים את כל הירקות ביחד ומקפיצים תוך כדי עירבוב כמה דקות.
  8. מוסיפים את רוטב הסויה, השום הגבישי, השומשום ואת הפלפל השחור. מערבבים היטב וממשיכים להקפיץ עוד דקה שתיים.
  9. מעבירים לקערת הגשה ומגישים מיד לשולחן.
הערות
אפשר שילובי ירקות שונים. ניתן להוסיף כרובית, בצל ירוק, פלפל חריף לאוהבי הפיקנטיות וכולי. ניתן להחליף את השומשום בצנוברים קלויים או בחצאי שקדים קלויים.
ירקות חלוטים בסויה, סומסום ושום By , 2012-03-10T17:06:10+02:00 ירקות חלוטים בסויה, סומסום ושום תוספת בריאה, דלת שומן ומלאת ויטמינים לכל ארוחה. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 6 Tags: none Ingredients: - ראש ברוקולי טרי חתוך לפרחים קטנים חופן גדול שעועית טריה חתוכה לחצאים צרור אספרגוס חתוך לרצועות באורך 3-4 ס"מ. את החלק התחתון זורקים. הוא עצ... Instructions: מרתיחים הרבה מים בסיר גדול ובצד מכינים קערה גדולה עם מים והרבה קרח בפנים. שהמים רותחים מבעבעים מכניסים את הברוקולי לבדיוק 3 דקות ומוציאים מיד לאמב...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר