Pesto
תפריט
ד', 12 דצמ 2018, 15:22
110407 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פשטידת קישואים

נראית כמו פיצה וטעימה מאוד    

מאת: tommf ::: צפיות: 6349   

פשטידת קישואים
8 מנות
אפיה
דל שומן
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» תוספות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 1 ק"ג בצק עלים מוכן
  • 5 קישואים גדולים או 5 זוקינים + 1
  • 1 בצל גדול קלוף
  • 1 שן שום כתושה
  • 3/4 כוס קמח לבן
  • 1 כוס חלב
  • 4 ביצים גדולות
  • 3/4 כוס גבינת מוצרלה מגורדת ועוד קצת
  • 1/2 כפית אבקת מרק עוף.
  • 1/2 כפית גריל עוף.
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה.
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
גודל/סוג תבנית:
תבנית עגולה 28 לפאי
דרך הכנה
  1. מרדדים את בצק העלים קלות וחותכים חתיכה שתכסה את התבנית עם שוליים בגובה 2-3 ס"מ.
  2. מגרדים לתוך קערת עבודה את 5 הקישואים והבצל על פומפיה גסה.
  3. סוחטים מעט את הקישואים והבצל המגורדים מהנוזלים שלהם.
  4. מוסיפים לקערת העבודה את כל שאר המרכיבים (למעט הקישוא הנוסף) ומערבבים היטב.
  5. שופכים את הבלילה מעל הבצק ומישרים.
  6. את הקישוא-זוקיני הנוסף חותכים לפרוסות עגולות, מפזרים מעל הבלילה עם מעט מוצרלה.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-45 דקות עד להזהבה קלה של החולק העליון.
חום תנור:  180
הערות
ניתן להחליף את המוצרלה בפרמז'אן למי שאוהב טעמי גבינה עזים יותר, אבל אז יש לשים פחות גבינה. ניתן להוסיף פטריות.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
ראובן מ. (עורך)
ציון 10
רעיון מעניין עם בצק עלים!
פשטידת קישואים By , 2012-06-02T17:35:19+03:00 פשטידת קישואים נראית כמו פיצה וטעימה מאוד Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 8 Tags: none Ingredients: - 1 ק"ג בצק עלים מוכן 5 קישואים גדולים או 5 זוקינים + 1 1 בצל גדול קלוף 1 שן שום כתושה 3/4 כוס קמח לבן 1 כו... Instructions: מרדדים את בצק העלים קלות וחותכים חתיכה שתכסה את התבנית עם שוליים בגובה 2-3 ס"מ. מגרדים לתוך קערת עבודה את 5 הקישואים והבצל על פומפיה גסה. סוחטים מעט א...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר