Pesto
תפריט
ד', 21 נוב 2018, 22:58
110405 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

רוטב צ'ימיצ'ורי

מעולה על בשרים, שיפודים, אורז ופירה.    

מאת: tommf ::: צפיות: 4388   

רוטב צ'ימיצ'ורי
הכנה וקירור
דל כולסטרול
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» רטבים» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 1 צרור פטרוזיליה גדול חתוך גס
  • 1 צרור כוסברה גדול חתוך גס
  • 1/2 פלפל צ'ילי חתוך גס
  • 1 פלפל אדום רגיל חתוך לקוביות
  • 5 שיני שום קלופות
  • מיץ מלימון אחד 
  • גרידת לימון מלימון שלם
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
  • 1 כפית שטוחה סוכר
  • 1/2 כוס שמן זית אקסטרא וירג'ין
  • מעט מים קרים
  • צנצנת זכוכית אטומה
דרך הכנה
  1. מכניסים את כל מרכיבי הרוטב למעט שמן הזית למעבד מזון, וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד.
  2. מזליפים את שמן הזית בעדינות לתוך הרוטב.
  3. מתקנים תיבול עם מלח ופלפל שחור.
  4. מעבירים את הרוטב לצנצנת זכוכית, מזליפים מעט שמן זית מעל בכדי למנוע חימצון. מקררים לילה.
הרוטב נהדר על צלי בשר בתנור, על שיפודי עוף, פרגיות, בשר. הוא נהדר גם כתוספת מעל אורז או פירה.

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
tommf (מקצוענ/ית)
שלום צבי, את הרוטב שמים על הבשר או העוף אחרי שהוא מוכן. לדוגמא, תעשה שיפודי פרגיות ותתבלן אותם במלח ופלפל...»»
1
ציון 10
את הרוטב שמים יחד אם צלי בשר לתוך התנור?
רוטב צ'ימיצ'ורי By , 2012-08-04T08:17:40+03:00 רוטב צ'ימיצ'ורי מעולה על בשרים, שיפודים, אורז ופירה. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 0 Tags: none Ingredients: - 1 צרור פטרוזיליה גדול חתוך גס 1 צרור כוסברה גדול חתוך גס 1/2 פלפל צ'ילי חתוך גס 1 פלפל אדום רגיל חתוך לקוביות 5 שיני שום ... Instructions: מכניסים את כל מרכיבי הרוטב למעט שמן הזית למעבד מזון, וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד. מזליפים את שמן הזית בעדינות לתוך הרוטב. מתקנ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר