Pesto
תפריט
ה', 19 אוק 2017, 05:02
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

טארט אגסים עם קצפת ואלכוהול

קינוחים לראש השנה- המתכונים של ריצ'    

מאת: richs ::: צפיות: 1996   

טארט אגסים עם קצפת ואלכוהול
30 דקות עד שעתיים
 
מרכיבים
לקלתית:
  • 1 כוס (150 גרם) קמח
  • 100 גרם חמאה מלוחה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/4 כוס (60 מ''ל) קצפת ריצ'
לאגסים:
  • 6 אגסים קלופים, עם הגבעול
  • 1 בקבוק יין אדום
  • 1/3 כוס ליקר פירות
  • 1 כוכב אניס
  • 3 מסמרי ציפורן
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד
  • 2 כפות סוכר
למילוי:
  • 2 ביצים
  • 1/4 כוס (60 גרם) סוכר
  • 1/3 כוס (50 גרם) קמח
  • 4 כפות שקדים טחונים
  • 2/3 מיכל (150 מ"ל) קצפת ריצ'
  • 4 כפות מרוטב בישול האגסים
  • 1 כף ליקר פירות
לקישוט:
  • אבקת סוכר
דרך הכנה
  1. להכנת הקלתית, מפוררים את קוביות החמאה לתוך הקמח, מוסיפים את הקצפת ולשים לבצק. עוטפים ביריעת ניילון נצמד ומצננים חצי שעה במקרר.
  2. שוטחים את הבצק בין שני ניירות פרגמנט לעיגול בקוטר 30 ס"מ. מסירים את הנייר העליון והופכים לתוך תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ ובגובה 4 ס"מ, מהדקים לשוליים. מחוררים במזלג.
  3. אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 190 מעלות, עד שהבצק זהוב. מוציאים מהתנור ומצננים.
  4. להכנת האגסים, מרתיחים את היין עם התבלינים והסוכר, מנמיכים מעט את האש ומבשלים כ-5 דקות.
  5. מרחיקים לאגסים את הקצה המעוגל התחתון ומעמידים אותם בסיר, בקליפה, כשהגבעול למעלה. מבשלים כ-20 דקות, עד שהאגסים התרככו, אך שומרים על צורתם. מוציאים בעדינות מהנוזלים ומצננים. ממשיכים לבשל את הרוטב עד שהצטמצם לחצי.
  6. להכנת המילוי, טורפים היטב את הביצים והסוכר. מוסיפים את הקמח והשקדים הטחונים ומערבבים. מוסיפים את הקצפת, רוטב הבישול והליקר.
  7. חוצים את האגסים, כך שהגבעול נותר על חצי אחד, מרחיקים את הגרעינים. מעמידים את חצאי האגסים על הבצק האפוי, יוצקים מסביב את המילוי.
  8. אופים 30-25 דקות בחום בינוני, 180 מעלות, עד שהמילוי הזהיב. מוציאים מהתנור ובוזקים מעל אבקת סוכר. ממתינים מעט ומגישים חם.

טארט אגסים עם קצפת ואלכוהול

By Published: קינוחים לראש השנה- המתכונים של ריצ' מאת richs 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 0 Ingredients: לקלתית: 1 כוס (150 גרם) קמח 100 גרם חמאה מלוחה קרה חתוכה לקוביות 1/4 כוס (60 מ''ל) קצפת ריצ' ...... Directions:
להכנת הקלתית, מפוררים את קוביות החמאה לתוך הקמח, מוסיפים את הקצפת ולשים לבצק. עוטפים ביריעת ניילון נצמד ומצננים חצי שעה במקרר. שוטחים את הבצק בין שני ניירות פרגמנט לעיגול...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר