Pesto
תפריט
ג', 24 אוק 2017, 12:34
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת פבלובה

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 14256   

עוגת פבלובה
10 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: מתקדם
» עוגות» קפה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
לתחתית המרנג:
6 חלבונים
1/4 1 כוס סוכר
1/3 כפית קרם טרטר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
3 כפות ריבה מישמש

למילוי:
3 מיכלי שמנת מתוקה
6 כפות סוכר
2 סלסלות תות שדה
4 יחידות קיווי
דרך הכנה
  1. מקציפים את החלבונים עם קרם הטרטר וקורט מלח במהירות גבוהה עד להתחלת קבלת קצף, מוסיפים את הוניל ואת הסוכר תוך כדי הקצפה, מעט בכל פעם עד הבלעת כל כמות הסוכר, ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף קשה ומבריק.
  2. מסמנים עיגול בקוטר 24 ס"מ על נייר אפיה ומזלפים או מורחים את הקצף בגובה אחיד ככל שאפשר על כל שטח העיגול.
  3. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 100 מעלות כשעתיים.
  4. משאירים לצינון בתנור. אם אפשר, יש להשאיר את התחתית בתנור בחום 100 מעלות עם דלת פתוחה כ-1 ס"מ למשך לילה שלם לקבלת מרנג יבש ככל שאפשר.
  5. מחממים את הריבה עד להמסה על להבה נמוכה או במיקרוגל.
  6. מורחים עם מברשת את המרנג ומניחים לריבה להתקשות חזרה. שכבת הריבה תמנע את הרטבת המרנג.
  7. מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר לקצפת יציבה ומורחים על תחתית המרנג בצורה אחידה.
  8. שוטפים את התותים היטב ומיבשים, פורסים כל תות לשלוש פרוסות, קולפים את הקיווי ופורסים לטבעות של 1/2 ס"מ.
  9. מניחים את התות ואת הקיווי בצורה דקורטיבית על הקצפת.
  10. מאחסנים במקרר.
הערות
  • העוגה אינה נשמרת היטב, יש לצרוך בתוך יום!.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
18
תודה רבה.
התנור חדש, חשבתי שפונקציית המאוורר פשוט מייבשת יותר ולכן זה עדיף למרנג..
17
ראובן מ. (עורך)
המאוורר מאפשר פיזור שווה של החום. אם התנור ידוע כלא אחיד מבחינת החום זה יהיה עדיף, תוך בחינת הטמפרטורה.
16
אני מתכננת להכין קרם ברולה ומהחלבונים שישארו אכין פבלובה, האם כדאי לאפות את הפבלובה וגם את הברולה עם...»»
15
לציין שלא השתמשתי בכלל בקרם טרטר והקצף יצא קשה מבריק וטעים .
14
ציון 10
אכן הכנתי את העוגה ביום שישי 5.11 , העוגה נפלאה טעימה מאודד וממולצת מאוד , אך לדעתי 3 מיכלי שמנת מתוקה...»»
12
היום בתוכנית מסטאר שיף נתנו להכין את העוגה הזו בתור משימה והיא נראתה מדהימה , האם צריך לעטר אותה כמו שראינו או לא חייב
11
תודה רבה על הסבלנות ועל המקצועיות
10
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לגבי הגלוקוזה, התשובה אינה פשוטה, השימוש המיידי הוא כתחלף לסירופ תירס אבל זה אינו השימוש היחידי, משתמשים...»»
9
אבי מ. (מקצוענ/ית)
השימוש בנפאז' הוא לציפוי פירות עליון, לברק והגנה נגד השחרה/התחמצנות של הפירות, הוא אינו משמש כתחליף...»»
8
אבי סליחה על ההצקה, קניתי גלוקוזה להכנת מס' עוגות, אבל האם במתכונים ביתיים יש מרכיב שאפשר להחליף אותו...»»
7
היי שוב...
ניתן להחליף את ריבת המשמשים בנפאז' בכל עוגה באופן גורף? (עוגת אסטרהזי, שרלוט אגסים, טארט...»»
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בהחלט!.
5
אפשר להשתמש בנפאז' במקום ריבת המשמש?
3
אבי שלום, כיצד ניתן להמיר את המתכון למנות אישיות?
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אין צורך להוסיף דבר אם אין קרם טרטר, להקפיד על הקפצה טובה.
1
אפשר לשים משהו במקום הקרם טרטר?

עוגת פבלובה

By Published: מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 10 Ingredients: לתחתית המרנג: 6 חלבונים1/4 1 כוס סוכר1/3 כפית קרם טרטר1 כפית תמצית ונילקורט מלח3 כפות ריבה מישמשלמילוי:3 מיכלי ש...... Directions:
מקציפים את החלבונים עם קרם הטרטר וקורט מלח במהירות גבוהה עד להתחלת קבלת קצף, מוסיפים את הוניל ואת הסוכר תוך כדי הקצפה, מעט בכל פעם עד הבלעת כל כמות הסוכר, ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף קשה ומברי...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר