Pesto
תפריט
ש', 21 אוק 2017, 02:35
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת מוס שוקולד

עוגת מוס שוקולד קלילה, במתכון הוכנסו שינויים והסבר מפורט יותר     

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 22360   

עוגת מוס שוקולד
10 מנות
הכנה וקירור
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» עוגות» קפה
ציון גולשים: 10
[3 מדרגים]
 
מרכיבים

החומרים לבצק:
4 ביצים
1/8 כוס קמח או קמח מצה
1/8 כוס קורנפלור
1/4 כוס קקאו
1/4 כוס סוכר
קורט מלח
למילוי:
2/3 כוס חלב
14 גר' ג'לטין
200 גר' שוקולד מריר טוב קצוץ
1/2 כוס סוכר
1 כף קקאו טוב (רצוי "הולנדי")
1 כפית קפה נמס
1 כפית תמצית וניל טובה
2 חלמונים
2 חלבונים
1 כף סוכר
2 שמנת מתוקה
לסירופ:
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
4 כפות ליקר תפוזים

מעט קקאו לקישוט

דרך הכנה
  1. מכינית את הבסיסים - מקציפי את הביצים בשלמותן עם הסוכר והמלח כ-5-7 דקות עד לקצף בהיר ותפוח.
  2. מערבבים את הקמחים עם הקקאו, מנפים לתוך הקצף בתנועות קפול עדינות.
  3. יוצקים את הבלילה לשתי תבניות 26 מרופדות בנייר אפיה ואופים בתנור חם בחום גבוה כ-8-10 דקות, מוציאים מהתנור, הופכים על מגבת מטבח ומסירים את הנייר, מניחים לצינון.
  4. מכינים את הסירופ - מחממים את הסוכר והמים על להבה בינונית עד להמסת הסוכר, מבשלים עוד 2 דקות, מסירים מהאש, מוסיפים את הליקר ומניחים לצינון.
  5. להכנת המלוי: בסיר קטן מפזרים את הג'לטין על החלב. מניחים לריכוך ותפיחה ל-3 דקות, מחממים על להבה נמוכה בבחישה עד להמסת הג'לטין, מוסיפים את הסוכר והשוקולד ובוחשים להמסה מלאה לתערובת אחידה ללא גושים.
  6. מוסיפים את הקקאו (מנפים מעל), הקפה הנמס והוניל, מערבבים היטב, מסירים מהאש ומצננים מעט.
  7. טורפים מעט את החלמונים, בוחשים מעט מנוזל תערובת השוקולד לחלמונים, מחזירים לתערובת השוקולד תוך כדי בחישה טובה בכדי למנוע גושים, מסננים את התערובת לקערה עמוקה ומקררים עד לסמיכות של פודינג דליל(ניתן לקרר מעט במקרר, לערבב מדי פעם).
  8. מקציפים את החלבונים עם כף סוכר לקצף יציב וגמיש אך לא קשה, מניחים בצד.
  9. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה, מקפלים 1/4 מהקצפת לתערובת, בוחשים היטב לדילול התערובת, מוסיפים עוד מחצית מהקצפת ומקפלים בעדינות ובזהירות.
  10. מוסיפים את הקצפת הנותרת, מניחים מעליה את קצף החלבונים, מקפלים בעדינות לתערובת עד לקבלת תערובת בגוון אחיד ללא שאריות קצף.
  11. מניחים שכבת עוגה בתבנית 26, מברישים את השכבה בסירופ בעזרת מברשת, מניחים רצועת שקף בהיקף הפנימי של התבנית.
  12. יוצקים את התערובת מעל התחתית ומיישרים, מניחים את שכבת העוגה השניה ולהדק מעט, מברישים שוב בסירופ (לא נעשה שימוש בכל כמות הסירופ, שומרים את היתקה במקרר לשימוש אחר).
  13. מעבירים את העוגה למקרר ל-10 שעות לפחות.
  14. משחררים את העוגה מהתבנית, מנפים מעל מעט קקאו טוב, מסירים בעדינות את השקף ופורסים.
הערות
  • לפסח, להחליף את הקמח בקמח מצה דק.
  • שקף רוכשים בחנויות מתמחות או בחנות לכלי כתיבה, חותכים לפסים בגובה דופן בתבנית. 
  • להקפיד להכין את שלב המסת הג'לטין כפי שכתוב בכדי למנוע גושים וניצול מירבי של הג'לטין.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
25
מחפשת מתכון של עוגה שתהיה גם חגיגית, גם כשרה לפסח וגם פרווה- יש לך רעיון?
24
האם אני יכולה להחליף את הג'לטין במשהו אחר?
אם כן אז מה אני יכולה לשים במקומו?
23
ציון 10
האם אני יכולה להחליף את הקונפלור במשהו אחר?
22
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בהחלט.
21
האם ניתן להשתמש בשמנת להקצפה פרווה במקום השמנת המתוקה?
20
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בשמנת לקפה של ריץ (לא השמנת להקצפה).
19
כרמית פריד (מקצוענ/ית)
האם אפשר להחליף את החלב במשהו אחר כדי שהעוגה תצא פרווה?
תודה מראש.
18
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אלו אינם אחוזי מוצקי הקקאו, אחוזי מוצקי הקקאו מצוינים לגבי שוקולד, לא בקקאו.

האחוזים שמצוינים...»»
16
אבי מ. (מקצוענ/ית)
שקף בגליון רוכשים בחנויות לצרכי כתיבה או בגליל בחנויות מתמחות לצרכי אפיה.
15
ציון 10
אתר נפלא !!! מתכונים כל כך טעימים שזה מדהים ולשאלתי : מהיכן רוכשים שקף?
14
אבי,
תודה רבה על ההיענות המהירה.
12
אבי שלום,
דבר ראשון תודה על האתר המושקע והמוקפד. מאחר ויש לי ילד עם צליאק, אני מחפשת בנרות כל מתכון...»»
11
ציון 10
לשולה10 תודה על העזרה.(וגם לאבי כמובן)
אבל השאלה הייתה איך יודעים לחשב את כמות הג'לטין לכול המאסה...»»
10
אתה מדבר על כמות הג'לטין בעוגה ואני ציינתי רק את כמות המים לדילול הג'לטין זה מה שנשאל ע"י טוי10 לפי הבנתי.
9
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא מדויק שולה, זה בגדול, חייבים לקחת בחשבון את כל החומרים בתערובת ותכונותיהם (שומן, חמיצות וכו') לחישוב כמות הג'לטין.
8
לדילול הג'לטין היחס הוא 1:5 (1 לג'לטין ו-5 מים)
7
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ראשית, אין דבר כזה יחס ג'לטין למים או לנוזלים (זה קיים רק כשרוצים להכין ג'לי), הכמות מותאמת לכמות החומרים...»»
6
שאלה כללית קטנה לגבי ג'לטין
האם יש יחס בין ג'לטין למים? (להכפיל ב 6) 100 גרם ג'לטין *6 =600 מ"ל...»»
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לקבלת דפנות עוגה חלקות, אפשר להשתמש בנייר אפיה או נייר שעווה.
4
אבי שלום

מה מטרת השקף? האם אפשר להחליף אותו בניר אפיה?

תודה
3
תודה. אכין אותה בפסח הקרוב.
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
חייבים את כל כמות הג'לטין שבמתכון.

ניתן להחליף את הקורנפלור בקמח מצה מנופה.

עוגת מוס שוקולד

By Published: עוגת מוס שוקולד קלילה, במתכון הוכנסו שינויים והסבר מפורט יותר  מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 3 גולשים תזמון: Yield: 10 Ingredients: החומרים לבצק: 4 ביצים 1/8 כוס קמח או קמח מצה 1/8 כוס קורנפלור 1/4 כוס קקאו 1/4 כוס סוכר קורט מלח למילוי: 2/...... Directions:
מכינית את הבסיסים - מקציפי את הביצים בשלמותן עם הסוכר והמלח כ-5-7 דקות עד לקצף בהיר ותפוח. מערבבים את הקמחים עם הקקאו, מנפים לתוך הקצף בתנועות קפול עדינות...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר