Pesto
תפריט
ב', 11 דצמ 2017, 19:13
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מאפין פרג ולימון

   

מאת: mirich ::: צפיות: 7074   

מאפין פרג ולימון
10 מנות
30 דקות עד שעתיים
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 50 גר' חמאה רכה
  • 2/3 כוס סוכר
  • 2 ביצים מופרדות
  • 1/3 1 כוסות קמח
  • כפית אבקת אפיה
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 2 כפות פרג טחון
  • גרידת קליפת לימון מ- 2 לימונים
  • רצועות קליפת לימון מ- 2 לימונים
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כוס ריוויון
  • 2 כפות מיץ לימון
  • כפית תמצית וניל
  • מים קרים
  • רבע כוס סוכר
  • כוכב אניס
דרך הכנה
  1. משרים במשך יום רצועות קליפה מ- 2 לימונים במים קרים כאשר כל שעתיים מחליפים את המים.
  2. מעבירים את הקליפות לסיר ומכסים במים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד חצי שעה.
  3. מסננים את המים ושוטפים את הקליפות.
  4. מחזירים את הקליפות לסיר עם הסוכר מים ואניס ומבשלים עוד שעתיים ללא מכסה תוך כדי בחישה מדי פעם.
  5. מורידים מהאש ומצננים את הקליפות.
  6. מערבבים את חמאה הסוכר והריוויון לתערובת אחידה מוסיפים את החלמון ומערבבים היטב.
  7. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אפקת אפיה, סודה לשתיה, גרידה מ- 2 לימונים, מלח הפרג ותמצית הוניל לתערובת אחידה.
  8. מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח לתערובת הריוויון עד ליצירת תערובת אחידה.
  9. מקציפים לקצף אוורירי את החלבון ומקפלים לתוך התערובת.
  10. באמצעות כף גלידה יוצקים כדור מהתערובת לתוך תבנית המאפין ואופים בחום של 180 מעלות עד שהקיסם יוצא יבש.
  11. מקשטים בקליפות הלימון המסוכר את המאפין

 

הערות
אפשרי להחליף את הריוויון בגביע יוגורט
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
ראובן מ. (עורך)
לפי התיאור נראה לי שמספיק מים כדי לכסות את הקליפות.
2
כמה מים לסוכר וכוכב האניס?
1
ראובן מ. (עורך)
ציון 10
תאווה לעיניים!

מאפין פרג ולימון

By Published: מאת mirich 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 10 Ingredients: 50 גר' חמאה רכה 2/3 כוס סוכר 2 ביצים מופרדות 1/3 1 כוסות קמח כפית אבקת אפיה 1/2 כפית סודה לשתיה ...... Directions:
משרים במשך יום רצועות קליפה מ- 2 לימונים במים קרים כאשר כל שעתיים מחליפים את המים. מעבירים את הקליפות לסיר ומכסים במים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר