Pesto
תפריט
ד', 21 נוב 2018, 06:46
110405 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

כדורי בשר ברוטב פטריות ובטטה

   

מאת: עינת678 ::: צפיות: 6145   

* תמונה להמחשה By TGor via Wikimedia Commons
כדורי בשר ברוטב פטריות ובטטה
30 דקות עד שעתיים
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • להכנת הקציצות: חצי קילו בשר טחון
  • ביצה
  • תפוח אדמה קטן מגורר דק
  • 2 כפות גדושות  פירורי  לחם
  • כף וחצי פטרוזיליה ו/או כוזברה קצוצה דק
  • בצל מגורר דק וסחוט מנוזלים
  • תבלינים: מלח, פלפל, כמון בהרט.
  • להכנת התבשיל: 1 כרישה
  • סלסלת פטריות
  • 2 בטטות
  • שן שום גדולה
  • 2 כפות שמן
  • מלח, פלפל
  • מים
גודל/סוג תבנית: עדיף להשתמש בסיר סוטאז'
דרך הכנה
  1. מערבבים את החומרים לקציצות ומניחים במקרר לחצי שעה, להתגבשות.
  2. חותכים את החלק הלבן שבכרישה לטבעות דקות.מטגנים אותן בשמן עד לרכות.
  3. חותכים את הפטריןת לפרוסות ומוסיפים לכרישה.מאדים יחד  על אש קטנה  עד שהפטריות ישנו צבען  לכהה יותר,יתרככו ויגירו  נוזלים.
  4. קולפים את הבטטות וחותכים לקוביות קטנות. מוספים לפטריות.מבשלים מעט יחד.
  5. כותשים  את שן השום ומוסיפים לסיר.
  6. מוסיפים מים עד לכיסוי הירקות. 
  7. מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
  8. לאחר הרתיחה מוציאים את תערובת הבשר מהמקרר . יוצרים  כדורים קטנים ומחליקים אותם לסיר.לאחר רתיחה נוספת מבשלים  כשעה ורבע על אש נמוכה.

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
1
ראובן מ. (עורך)
נשמע מעניין מאוד, יש צילום?
כדורי בשר ברוטב פטריות ובטטה By , 2014-07-27T11:44:10+03:00 כדורי בשר ברוטב פטריות ובטטה Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 0 Tags: none Ingredients: - להכנת הקציצות: חצי קילו בשר טחון ביצה תפוח אדמה קטן מגורר דק 2 כפות גדושות  פירורי  לחם כף וח... Instructions: מערבבים את החומרים לקציצות ומניחים במקרר לחצי שעה, להתגבשות. חותכים את החלק הלבן שבכרישה לטבעות דקות.מטגנים אותן בשמן עד לרכות. חותכים את הפטריןת לפרוסות ו...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר