גרטאן תפו"א
6 מנות
30 דקות עד שעתיים
» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- קילו תפו"א אדום פרוס לפרוסות
- 2 כוסות חלב
- 2 שמנת מתוקה
- שן שום פרוסה
- 2 גבעולי רוזמרין טרי
- בצל בינוני קצוץ
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- מלח פלפל
- 250 גר' גבינת פרמזן מגוררת
- כף שמן
דרך הכנה
- בסיר קטן מטגנים את הבצל והשום להזהבה ומוסיפים את החלב והשמנת המתוקה ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש מתבלים באגוז המוסקט והרוזמרין.
- בתבנית פאי מסדרים שכבה של תפו"א מפזרים מעליהם מלח ופלפל יוצקים חלק מתערובת של השמנת מעל ושכבה של גבינת פרמזן וממשיכים כך עד שנגמרות פרוסות תפו"א.
- מכניסים את התבנית לתנור ואופים בחום של 180 מעלות כשעה.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- כדורי בשר ברוטב [אבי מ.] -
- ג'חנון [לינואל] - מאפה תמני לשבת בבוקר
- רוטב דבש חרדל לסלט [אבי מ.] -
- עוגת שוקולד חלומית [ויטה] - קלי קלות
- מרק בצל [אבי מ.] -
- פוקצה Focaccia [אבי מ.] - לחם איטלקי שטוח
- עוגיות שוקולד סדוקות [אבי מ.] - עוגיות שוקולד רכות במעטה אבקת סוכר סדוק.