Pesto
תפריט
ג', 12 דצמ 2017, 21:54
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת שלושת המוסים - טריקולד

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 14956   

עוגת שלושת המוסים - טריקולד
12 מנות
הכנה וקירור
שעתיים ויותר
קושי: מתקדם
» עוגות» קפה
 
מרכיבים
1 תחתית טורט שוקולד לתבנית 26
ליקר שוקולד או ליקר תפוזים

למוס שוקולד מריר:

2 כפות קפה שחור מסונן פושר
2 כפיות תמצית וניל
1/2 1 כפיות אבקת ג'לטין
3 חלמונים
1/4 1 כוסות שמנת מתוקה
3/4 כוס חלב
1/4 כוס סוכר
150 גר' שוקולד מריר מובחר קצוץ

למוס שוקולד חלב:

2 כפות נוזל קפה שחור חזק מסונן
2 כפיות תמצית וניל
1/2 1 כפיות אבקת ג'לטין
3 חלמונים
1/4 1 כוסות שמנת מתוקה
3/4 כוס חלב
2 כפות סוכר
150 גר' שוקולד חלב מובחר קצוץ

למוס שוקולד לבן:

1 כף מים
2 כפיות תמצית וניל
2 כפיות אבקת ג'לטין
100 גר' שוקולד לבן קצוץ
3/4 כוס חלב
1 כוס שמנת מתוקה
תבנית קפיצית בגודל 26.
דרך הכנה
  1. מניחים את תחתית הטורט בתבנית ומרטיבים בליקר.
  2. מכינים את מוס שוקולד המריר, בכוס מערבבים את הקפה עם הג'לטין, מניחים בצד להתרככות הג'לטין.
  3. מקציפים את החלמונים, בסיר מחממים עד להרתחה את מחצית כמות השמנת עם החלב והסוכר, בוחשים להמסת הסוכר ומסירים מהאש.
  4. מוסיפים 1 כוס מתערובת החלב/שמנת לחלמונים ומערבבים היטב, מוסיפים את התערובת חזרה לסיר ומחממים על להבה נמוכה בערבוב עד לקבלת תערובת סמיכה מעט שמצפה כף, כ-3 דקות, להזהר שלא לבשל יתר על המידה!.
  5. מסירים מיד מהאש ומעבירים דרך מסננת לקערה. מוסיפים את תמצית הוניל מניחים לצינון של 5 דקות.
  6. מוסיפים לתערובת את השוקולד והג'לטין המרוכך ומערבבים היטב עד להמסתם. מאכסנים לצינון מלא במקרר במקרר.
  7. מקציפים את יתרת השמנת לקצפת יציבה, מוציאים את התערובת המצוננת מהמקרר ומקפלים את הקצפת לתערובת בעדינות.
  8. יוצקים את המוס על שכבת הטורט בתבנית ומאחסנים במקרר.
  9. מכינים את מוס השוקולד החלב באותה הדרך ויוצקים על שכבת המוס המריר.
  10. להכנת המוס הלבן מרככים את הג'לטין בקערה עם המים ותמצית הוניל, מניחים את הקערה מעל קערה עם מים רותחים קלות וממיסים את הג'לטין, משאירים בקערה כדי לשמור על הג'לטין נוזלי.
  11. מחממים את החלב עד לרתיחה ומסירים מהאש, מוסיפים את הג'לטין המומס ואת השוקולד השבור ומערבבים היטב עד להמסתם, מאחסנים במקרר עד לצינון מלא.
  12. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת השוקולד בעדינות, יוצקים את התערובת על העוגה בתבנית ומאחסנים במקרר ל-6 שעות לפחות לפני ההגשה.
  13. לפני ההגשה מעבירים סכין מסביב העוגה ומשחררים, פותחים את התבנית ומוציאים לצלחת עוגה מתאימה.
הערות
ניתן להשתמש בשקף המונח בהיקף הפנימי של התבנית לקבלת גימור חלק.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
15
האם אפשר להכין את העוגה פרווה? איך?
14
ראובן מ. (עורך)
תגובה 11 לדוגמא
13
עוגה נהדרת. תודה רבה.
שאלה: איך עושים שהשכבות יצאו ישרות, כלומר מקבילות לקרקע בצורה מדויקת? השתמשתי...»»
12
ראובן מ. (עורך)
בגלל שזה מוס :)
10
היי,רציתי לדעת איך אני מכינה את הטורט?
מאיזה מתכון לקחת
9
עשיתי אתמול את העוגה, יצא מ-ד-ה-י-ם, המלצה- בין שכבה לשכבה עדיף לקרר במקרר כשעה ואז השכבות יוצאות ברורות...»»
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
זה טורט שוקולד, פרוסה מהמתכון "עוגת שוקולד במילוי קצפת" - בחיפוש, לאפות בתבנית 26.
או כל תחתית עוגה שוקולד/כושית.
7
הייתי רוצה לדעת איך להכין את התחתית לעוגה (טארט שוקולד)
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
יש מוס ללא ביצים, במתכון זה המוס הוא כפי שמובא.

תפקיד החלמונים להעניק מרקם רך וחלק, החלבונים ךקבלת נפח.
5
האם יש אפשרות למוס בלי ביצים? מה התפקיד שלהם במוס?
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בהחלט ניתן להמיר את עלי הג'לטין באותו משקל בג'לטין באבקה ולהיפך.
3
יש לי בבית דפי ג'לטין איך ניתן להחליף מבחינת משקל בין אבקת הג'לטין(כשכתוב בכפיות) לדפי הג'לטין?
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
2 כפות קפה מוכן פושר.

את תמצית הוניל לתערובת החלמונים לאחר הסינון.

עוגת שלושת המוסים - טריקולד

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 12 Ingredients: 1 תחתית טורט שוקולד לתבנית 26ליקר שוקולד או ליקר תפוזיםלמוס שוקולד מריר:2 כפות קפה שחור מסונן פושר2 כפיות תמצית וניל1/2 1 כפיות אבקת ג'לטין3 ...... Directions:
מניחים את תחתית הטורט בתבנית ומרטיבים בליקר. מכינים את מוס שוקולד המריר, בכוס מערבבים את הקפה עם הג'לטין, מניחים בצד להתרככות הג'לטין. מקציפים את החלמונים, ב...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר