Pesto
תפריט
ד', 22 נוב 2017, 20:27
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פאי דובדבנים

פאי מרשים וטעים    

מאת: תמילושה ::: צפיות: 3333   

* פאי דובדבנים טעים
פאי דובדבנים
15 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» פאי וטארט
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
לבצק:
  • 120 גרם (1/2 כוס+ 1 כף) של חמאה בטמפרטורת החדר
  • 95 גר' (3/4 כוס) של אבקת סוכר
  • גרידת לימון
  • 1 ביצה
  • 35 גר' (1/3 כוס) של שקדים טחונים
  • 240 גרם (1/2 1 כוסות) קמח רגיל
המילוי:

  • 2 גביעי שמנת חמוצה מסוננת מנוזלים במשך כשעתיים במקרר
  • 35 גר' (2 כפות) אבקת סוכר
  • 80 גר' (קופסה) אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
     
  • כ-1 קג דובדבנים מגולענים
  • 1/4 כוס ריבה אדומה
דרך הכנה
הכנת הבצק
  1. לחמם מראש את התנור לחום של 180 מעלות.
  2. בקערה להקציף את גרידת הלימון החמאה והסוכר. עד שזה אוורירי.
  3. להוסיף את הביצה ולהקציף שוב.
  4. להוסיף לתוך התערובת  את השקדים הטחונים ולבסוף את הקמח. להקציף עד שהבצק מתלכד.
  5. להניח את הבצק המאוחד בין שתי יריעות של ניילון נצמד. לרדד עד שהבצק גדול מעט מהתבנית שלכם.
  6. להעביר את הבצק לתבנית ולאפות אפיה עיוורת (כשעל הבצק נייר אפיה ועליו משקולות אפיה או שעועית יבשה). לאפות במשך כ-13 דקות, (תלוי בתנור שלכם) עד להזהבת השוליים.
  7. להוציא את נייר האפיה עם המשקולות ולהמשיך לאפות עוד כמה דקות עד שכל הבצק מזהיב. להניח לבצק להתקרר.
הכנת המילוי
  1. להקציף את השמנת המסוננת יחד עם אבקת סוכר ואינסטנט פודינג.
  2. להוסיף מחצית מכמות השמנת המתוקה ולהמשיך להקציף.
  3. להוסיף את יתרת השמנת ולהקציף עוד עד שכל התערובת אוורית אך יציבה.
ההרכבה:
  • למרוח על הפאי האפוי והמקורר את מלית השמנת. ליישר.
  • לסדר כ- 1 ק"ג דובדבנים מגולענים שורות שורות.
  • לחמם במיקרו כ-1/4 כוס ריבה אדומה ללא גושי פרי .
  • להבריש את הריבה על הדובדבנים בעזרת מברשת אפייה.

הערות
מקור המתכון הוא מהבלוג של אן ריידון האוסטרלית. הנה קישור לבלוג שלה עם המתכון וסרטון שמסביר את ההכנה. למרות שלפי המקור המתכון מתאים לעוגה אחת. לי הבצק והמילוי של השמנת הספיק לשתיים. https://www.howtocookthat.net/public_html/best-cherry-pie-recipe/

פאי דובדבנים

By Published: פאי מרשים וטעים מאת תמילושה 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 15 Ingredients: לבצק: 120 גרם (1/2 כוס+ 1 כף) של חמאה בטמפרטורת החדר 95 גר' (3/4 כוס) של אבקת סוכר גרידת ל...... Directions:
הכנת הבצק לחמם מראש את התנור לחום של 180 מעלות. בקערה להקציף את גרידת הלימון החמאה והסוכר. עד שזה אוו...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר