Pesto
תפריט
ג', 12 דצמ 2017, 08:41
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פאייה עוף וקבנוס

סיר אורז שהוא ארוחה שלמה לכל המשפחה    

מאת: tommf ::: צפיות: 1341   

פאייה עוף וקבנוס
8 מנות
בישול
ללא חיטה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 1 חזה עוף שלם חתוך לקוביות בינוניות-קטנות  או  4 נתחי פרגיות חתוכים אותו הגודל 
  • 2 קבנוסים בינוניים חתוכים לפרוסות לא דקות
  • 2 כוסות אורז פרסי
  • 1 בצל בינוני חתוך דק
  • 3 שיני שום חתוכות לפרוסות
  • 2 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 1 כוס אפונה קפואה שטופה 
  • 1 סלסלת פטריות יער חתוכות לפרוסות
  • 1 פלפל צ'ילי חתוך דק לאוהבי הפיקנטיות - לא חובה
  • 1 כפית פפריקה מתוקה מעושנת או פפריקה מרוקאית בשמן
  • 1 כף שטוחה אבקת מרק עוף
  • 1/2 כפית זעפרן
  • פלפל שחור גרוס טרי ומלח לפי הטעם
  • פטרוזיליה או כוסברה קצוצות דק. 
  • שמן זית לטיגון
  • 3.5 כוסות מים רותחים


גודל/סוג תבנית: סיר שטוח ועמוק

דרך הכנה
  1. שמים שמן זית בתחתית הסיר על אש גדולה. 
  2. מוסיפים את הבצל והגזר, מערבבים ומטגנים כמה דקות.
  3. מוסיפים את השום, את הקבנוס ואת קוביות העוף, מערבבים היטב ומאדים יחד כמה דקות.
  4. מוסיפים את הפטריות, את פלפל הצ'ילי ואת האפונה ואת כל התבלינים למעט אבקת המרק, מערבבים היטב וממשיכים לאדות. יש להיזהר עם המלח,כי הקבנוס מלוחים.
  5. מוסיפים את האורז ואת אבקת המרק ומערבבים היטב.
  6. מוסיפים את המים, מערבבים היטב, מכסים, מורידים את האש לבינונית-קטנה ומבשלים כ-15-20 דקות, עד שהמים נעלמים לחלוטין מהחלק העליון.
  7. סוגרים האש ונותנים לתבשיל לעמוד עוד כ-10 דקות עם מכסה.
  8. מפזרים מעל את הפטרוזיליה או את הכוסברה ומגישים
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
ציון 10
♥ ♥ ♥
1
ראובן מ. (עורך)
ציון 10
מאכל אהוב עלי. נראה מעולה

פאייה עוף וקבנוס

By Published: סיר אורז שהוא ארוחה שלמה לכל המשפחה מאת tommf 5 כוכבים מתוך 5 2 גולשים תזמון: Yield: 8 Ingredients: 1 חזה עוף שלם חתוך לקוביות בינוניות-קטנות  או  4 נתחי פרגיות חתוכים אותו הגודל  2 קבנוסים בינוניים חתוכים לפרוסות לא דקות 2 כוסות אורז ...... Directions:
שמים שמן זית בתחתית הסיר על אש גדולה.  מוסיפים את הבצל והגזר, מערבבים ומטגנים כמה דקות. מוסיפים את השום, את הקבנוס ואת קוביות העוף, מערבבים היטב ומאדי...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר