Pesto
תפריט
ה', 19 אוק 2017, 19:28
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

ג'בטה- לחם איטלקי

כ-10 ג'בטות    

מאת: תמילושה ::: צפיות: 235   

* מיני ג'בטות
ג'בטה- לחם איטלקי
10 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
להכנת הג'בטות צריך להתחיל בהכנת
הסטרטר


  • 100 גרם קמח מלא
  • 200 גרם קמח רגיל
  • 300 מ"ל מים
  • 1/2 כפית שמרים יבשים (2 גרם)
  • לערבב היטב כ-3 דקות, לכסות בניילון נצמד ולהניח ל-3 שעות.
 הבצק
  • 200 גרם קמח מלא (½1 כוסות)
  • 400 גרם קמח רגיל (3 כוסות)
  • 350 מ"ל מים
  • 1 כפית שמרים יבשים (4 גרם)
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף מלח
דרך הכנה
  1. אחרי שלוש שעות כשהסטרטר תפח והוא מלא בועות, לצקת אותו לקערת המיקסר, להוסיף את הקמחים, השמרים, הסוכר והמים, ולהתחיל ללוש בוו לישה (וו גיטרה) עד שכל העסק מתאחד יפה, הבצק צריך להיות מאוד רך אז אם הוא יבש יש צורך להוסיף עוד קצת מים.
    אחרי שהכל התאחד, להחליף לוו לישה (קרס) להוסיף מלח ולהמשיך ללוש לפחות עוד 10 דקות.
    הבצק רך וחלק.
  2. לכסות בניילון לתפיחה של עוד כשעה.
  3. לקמח משטח בקמח וקמח תירס ולהפוך עליו את הבצק, הבצק מאוד רך ואי אפשר ללוש או לרדד אותו, צריך רק לסדר אותו לגודל של בערך 30X40 ס"מ ועובי של 2-3 ס"מ. בעדינות לשים לב שבועות האוויר ישארו!
  4. לחתוך חלקים לאורך, ולסדר אותם על נייר או משטח מקומח היטב בקמח ו-קמח תירס.
  5. לכסות ולהתפיח עוד כ-חצי שעה.

האפייה
האפייה מתבצעת בתנור לוהט (הכי גבוה שיש בתנור).
  • בתחתית התנור להניח תבנית עם מים רותחים ליצירת אדים.
  • להעביר כל פעם 2-3 ג'בטות (תלוי בגודל שלהן) אל תבנית הפוכה מכוסה בנייר אפייה ומקומחת בקמח תירס. ההעברה מתבצעת ע"י היפוך הג'בטה שתפחה ע"ג התבנית (זה מחלק את בועות האוויר שבפנים טוב יותר)
אני התפחתי ע"ג ריבועי נייר אפיה שגזרתי מראש (כל נייר מחולק ל-4) ואז היה לי קל להרים אותן ולהפוך על התבנית. לא לשכוח לפזר קמח תירס על ריבוע הנייר!
  • לאפות בתנור סגור כ-10 דקות ואז להשאיר את דלת התנור מעט פתוחה (לתקוע כף עץ בפתח) כדי שהאדים יוכלו לצאת, בערך לעוד 10 דקות.
  • כשהג'בטות מוכנות הן משמיעות קול חלול, החלק החיצוני קשה ומתפצח ובפנים רך וגמיש- תענוג!

הערות
העבודה דורשת טיפה מיומנות, זו לא אפייה למתחילים, אבל ממש לא מסובכת!
שווה את המאמץ.
יותר ארוך לקרוא את ההוראות מאשר לעשות- אז לא להתייאש ושווה לנסות, התוצאה מצויינת!

הקישור הוא לסרטון של גברת איטליה, ואפשר להיעזר בו כדי להבין את החלק של עיצוב הג'בטות והאפייה, המתכון שלי קצת שונה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
ציון 10
♥ ♥ ♥
1
ראובן מ. (עורך)
ציון 10
אין עליך!

ג'בטה- לחם איטלקי

By Published: כ-10 ג'בטות מאת תמילושה 5 כוכבים מתוך 5 2 גולשים תזמון: Yield: 10 Ingredients: להכנת הג'בטות צריך להתחיל בהכנת הסטרטר 100 גרם קמח מלא 200 גרם קמח רגיל 300...... Directions:
אחרי שלוש שעות כשהסטרטר תפח והוא מלא בועות, לצקת אותו לקערת המיקסר, להוסיף את הקמחים, השמרים, הסוכר והמים, ולהתחיל ללוש בוו לישה (וו גיטרה) עד שכל העסק מתאחד יפה, הבצק צריך להיות מאוד ר...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר