קציצות אורז
קציצות תפוחות לאכילה עם רוטב או בתוך תבשיל
* צילום תוצאה
12 מנות
טיגון
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» תוספות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 2 כוסות אורז (לבשל בתיבול המועדף ולצנן)
- 1 ביצה
- 1 כפית אבקת אפייה
- 3 כפות קמח
- 3 פרוסות לחם רטוב וסחוט
- אופציה - 1/2 כוס גבינה מגורדת
דרך הכנה
- להכין מראש את האורז, ניתן להוסיף לו אפונה או עדשים וכו', לצנן
- להניח את האורז בקערה גדולה ולפורר לתוכו את הלחם הרטוב, לערבב היטב
- אם מוסיפים גבינה מגורדת זה השלב, ולערבב היטב.
- להוסיף את הביצה ולערבב אותה היטב לתוך התערובת
- להוסיף את הקמח ועליו את אבקת האפיה ואז לערבב היטב את התערובת
- לחמם שמן במחבת בגובה 2 ס"מ לערך (כ-160 מעלות, חום בינוני)
- לקרוץ מהתערובת קציצות ולהניח במחבת (בעזרת כף קפיצית [לגלידה] או כף רגילה או תבנית עיצוב - עגולות או מרובעות
-
לטגן צד אחד עד שמשחים מעט (שלא יישרף) ואז להפוך לצד הנגדי. לטגן רק משני צדדים נגדיים כדי שהתפיחה תעבוד נכון.
אם השמן אוזל - להוסיף עוד כדי לשמור על גובה הטיגון - להוציא כאשר המרכז נראה יציב.
- ניתן להגיש על עלה חסה ועם רוטב קארי, או רוטב עגבניות/מיונז בזילוף מעל, וחתיכות בצל ירוק, כמו בצילום. ניתן לשלב בתבשיל שהוכן מראש.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- רוגלאך מבצק שמרים-עלים [אבי מ.] - בצק שמרים כרוך/פלונדר/שמרים עלים, בצק הרוגלאך האוורירי והעשיר ביותר
- עוגת שמרים ללא מרגרינה [אורן בר] - גרסה בריאותית לעוגת שמרים עם קיפול מיוחד
- לזניה במלית בשר [אבי מ.] -
- עוגת מוס שוקולד מריר ונוגט [אבי מ.] - את התערובת למוסים מכינים במקביל אבל בקערות נפרדות, נראה מסובך אבל זה לא כך, לקרוא את תהליך ההכנה היטב לפני תחילת העבודה.
- מקרוני עם גבינה [אבי מ.] - מאכל פופולרי וקל להכנה, שילוב של פסטה וגבינה צהובה.
- גנאש שוקולד מריר מוקצף [אבי מ.] - לציפוי ומילוי עוגות.
- כבד עוף ביין מרסלה [אבי מ.] -