Pesto
תפריט
ד', 18 אוק 2017, 14:10
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פאי פירות קייצי

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 9943   

פאי פירות קייצי
8 מנות
הכנה וקירור
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» פאי וטארט» קפה
 
מרכיבים
לתחתית:(תבנית פאי 24)
120 גר' מרגרינה או חמאה
1/3 1 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
3-4 כפות מים קרים

לקרם:
2 כוסות חלב
1/2 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
4 כפות גדושות קמח
1/2 כוס מים
2 חלמונים
2 כפיות ליקר שקדים
פירות לפי בחירה, שטופים ופרוסים.
4 כפות ריבת מישמש 2+ כפות מים
דרך הכנה
  1. מערבבים את כל חומרי הבצק, משטחים על משטח מקומח לעיגול הגדול ב-5 ס"מ מגודל תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ. משטחים על התחתית והדפנות.
  2. לאפיה מוקדמת יש להניח רדיד אלומינים על התחתית והשוליים ולהניח "משקל" למילוי התבנית, אפשר להשתמש בכדורי משקל קרמיים מוכנים או בשעועית יבשה.
  3. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה למשך 5-7 דקות, מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עד להשחמה של הבצק.
  4. להכנת הקרם, מביאים את החלב, הסוכר וסוכר הוניל לרתיחה, בוללים את הקמח בכוס עם המים ומוסיפים לאט תוך כדי בחישה לחלב ומבשלים בבחישה עד שהתערובת מסמיכה.
  5. טורפים מעט את החלמונים בכוס ומוסיפים מעט מתערובת החלב לחלמונים ומערבבים היטב.
  6. מוסיפים את החלמונים לחלב תוך כדי בחישה ונזהרים שלא לבשל את החלמונים, מסירים מהאש.
  7. מוסיפים את הליקר ומערבבים היטב. מצננים.
  8. יוצקים את הקרם לתחתית האפויה ומקררים כשעה במקרר.
  9. מסדרים את הפירות כמניפה על הקרם, ממיסים את הריבה במעט מים, מורחים את הפירות בעזרת מברשת לקבלת ברק ומניעת השחרה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
14
הקרם צריך להסמיך ולהתקשות במקרר (כמו פודינג)
כאשר החלב רתח צריך להוסיף את תערובת הקמח ולהמשיך לערבב...»»
13
הכנתי את הפאי פרות לכבוד טו בשבט והתוצאות להלן: - 1. בצק הפאי מעולה , וטעים .
2. הכנתי את הקרם לפי...»»
11
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כל ליקר טוב לצורך הענין או פשוט תמצית וניל.
10
אבי מ. (מקצוענ/ית)
10 גר' בשקית סוכר וניל.
9
מהי הכמות שיש בשקית סוכר וניל?
8
היי אבי
רציתי לדעת אם יש תחליף לליקר שקדים? אם כן מה אתה ממליץ. תודה
7
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא לשמור במקרר.
6
היי אבי
האם אני צריכה לשמור את הנפאז' ואת הגלוקוזה בקירור?
5
תודה רבה אבי!!!
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בחימום קל בתוספת מעט מים אבל בד"כ ממש אין צורך להוסיף מים, פשוט לחמם מעט וזהו.
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כן, למרוח ריבה מומסת ולהניח לייבוש או להמיס מעט שוקולד ולמרוח בעזרת מברשת.
2
והאם יש דרך למנוע מהתחתית האפויה להירטב
1
היי אבי
רציתי לדעת כיצד אני מדללת את הנפאז'

פאי פירות קייצי

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 8 Ingredients: לתחתית:(תבנית פאי 24) 120 גר' מרגרינה או חמאה1/3 1 כוסות קמח1/4 כפית מלח3-4 כפות מים קריםלקרם:2 כוסות חלב1/2 כוס סוכר1 שקית סוכר ו...... Directions:
מערבבים את כל חומרי הבצק, משטחים על משטח מקומח לעיגול הגדול ב-5 ס"מ מגודל תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ. משטחים על התחתית והדפנות. לאפיה מוקדמת יש להניח רדיד אלומינים על התחתית והשוליים ו...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר