Pesto
תפריט
ה', 19 אוק 2017, 19:32
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פשטידת תפוחי אדמה וגבינה

שכבות של עונג    

מאת: ראובן מ. ::: צפיות: 131   

* צילום תוצאה
פשטידת תפוחי אדמה וגבינה
9 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 3-4 תפוחי אדמה גדולים זן לאפיה, חתוכים לפרוסות עד עובי 1/2 ס"מ (מקולפים או לא)
  • 250 גרם גבינת צ'דר מגוררת
  • 300 חזה עוף פרוס או חתיכות פרגית (צמחונים, כשרות - ניתן להחליף בטופו, שפע ששהה במים רותחים ונסחט או כל דבר אחר)
  • 1 בצל גדול פרוס לטבעות דקות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כוסות רוטב עגבניות (ראו בהכנה)
  • 1/2 כוס קמח
  • מלח ופלפל, אורגנו, בזיליקום... כרצונכם
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • מעט שמן (או חמאה, או מחמאה) לציפוי
גודל/סוג תבנית: תבנית פשטידה
דרך הכנה
  1. להכין את רוטב העגבניות בכל דרך שנוחה לכם, אם מוכן מקופסה או בערבוב של רסק עגבניות ומים עם התבלינים והשום עד שנוזלי. להוסיף את הקמח ולערבב היטב ללא גושים. אם צריך - מוסיפים מים. המרקם רצוי שיהיה סמיך אך עדיין נוזלי.
  2. למרוח מעט שמן על תחתית התבנית ולהניח עליה שכבה של פרוסות של תפוחי אדמה
  3. על תפוחי האדמה להניח שכבה של בצל פרוס
  4. להניח עליו את העוף או התחליף
  5. לצקת שכבה מהרוטב מעל הכל
  6. לפזר את הגבינה מעל ולהוסיף עוד שכבה של תפוחי אדמה
  7. להמשיך כך עם השכבות עד לגמר החומרים
  8. לפזר מעל מהרוטב, גבינה, ומעליה פירורי לחם
  9. להכניס לתנור מכוסה היטב ברדיד אלומיניום לשעה ומעלה עד שנעיצה של קיסם מראה שתפוחי האדמה התרככו.
  10. להסיר את האלומיניום רבע שעה לפני ההגשה ואם צריך לחמם כ-1/4 שעה 200 מעלות טורבו.
חום תנור: 200 מעלות
הערות
ניתן להוסיף שכבה של חצילים פרוסים ויש לנו מוסקה :)
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
tommf (מקצוענ/ית)
ציון 10
נראה סוף הדרך.

פשטידת תפוחי אדמה וגבינה

By Published: שכבות של עונג מאת ראובן מ. 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 9 Ingredients: 3-4 תפוחי אדמה גדולים זן לאפיה, חתוכים לפרוסות עד עובי 1/2 ס"מ (מקולפים או לא) 250 גרם גבינת צ'דר מגוררת 300 חזה עוף פרוס או חתיכות פרגית (צמ...... Directions:
להכין את רוטב העגבניות בכל דרך שנוחה לכם, אם מוכן מקופסה או בערבוב של רסק עגבניות ומים עם התבלינים והשום עד שנוזלי. להוסיף את הקמח ולערבב היטב ללא גושים. אם צריך - מוסיפים מים. המר...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר