Pesto
תפריט
א', 18 נוב 2018, 10:51
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת גבינה חגיגית

נימוחה, ריחנית ומנחמת    

מאת: ראובן מ. ::: צפיות: 817   

* צילום תוצאה: מורית מ. - כל הזכויות שמורות
עוגת גבינה חגיגית
10 מנות
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
למילוי:
  • 250 גרם גבינה לבנה 9% ומעלה או גבינת שמנת כלשהי, תלוי בדיאטה...
  • 1 מיכל שמנת חמוצה (200 גרם, 15%)
  • כ-30 גרם קמח (אפשר קורנפלור או תחליף ללא גלוטן)
  • 1 כף תמצית ווניל
  • 2 כוסות סוכר (אפשר להפחית)
  • 1 כף גרידת לימון
  • 3 ביצים
לתחתית:
  • כ-200 גרם ביסקוויטים (ממליץ פתי-בר כהים)
  • 1/2 כוס חמאה מומסת (כ-100 גרם+)
לסירופ:
  • 2 כוסות פירות יער אדומים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 כף מים

גודל/סוג תבנית: עגולה 18 ס"מ
דרך הכנה
  1. לחמם תנור ל-180 מעלות כשבתוכו תבנית עמוקה ככל הנמצא (חד פעמית מתאימה)
  2. לגרז את התבנית כולל הדפנות עם חמאה או מרגרינה.
  3. לכסות את התחתית והשוליים עם ניר אפייה צמוד היטב
  4. עם רדיד אלומיניום לעטוף בצורה הדוקה את מעטפת התבנית, מלמטה כולל הדפנות, זאת למניעת חדירה של מים.
  5. לרסק את הביסקווטים (ידנית, בשקית ניילון או מעבד מזון)
  6. להוסיף את החמאה המומסת ולערבב היטב עד שכל הפירורים ספוגים
  7. לפזר את התערובת על תחתית התבנית וחצי גובה הדפנות ולהדק היטב. (להתחיל עם התחתית ולהמשיך לדפנות).
  8. בקערה להניח את הגבינה והסוכר ולערבב למרקם רך וחלק. מיקסר ידני יהיה יעיל כאן.
  9. להוסיף את השמנת, הווניל וגרידת הלימון ולערבב היטב למיזוג
  10. להוסיף את הביצים (ליתר בטחון לבקוע אותן תחילה בקערה נפרדת) ולערבב שוב עד למרקם אחיד וחלק.
  11. להוסיף את הקמח דרך מסננת בהדרגה ולערבב עד שהתערובת חלקה, ללא גושים, סמיכה אך נוזלית
     
  12. ליצוק לתבנית ולהקיש איתה על השולחן כדי שלא יהיו בועות ולהחליק למעלה כמה שאפשר.
  13. להכניס לתוך תבנית התנור ולהוסיף לה מים חמים. לאפות 45 דקות על 180 מעלות, לאחר מכן 1/2 שעה בחום 150 מעלות.
  14. בשום פנים לא לפתוח את דלת התנור עד לסיום!
  15. לאחר האפיה לכבות ולפתוח ממש מעט את דלת התנור לעוד כ-30 דקות. להוציא ולהניח לקירור סופי על רשת.

     
  16. בינתיים להכניס לקערת זכוכית את פירות היער, להוסיף את הסוכר, לערבב היטב ולהמתין 10 דקות, לכסות בניילון נצמד ולהכניס למיקרוגל ל-2 דקות.
  17. להוציא, ולערבב מעט ואז לסנן את הגרעינים ולשמור את הסירופ שנוצר במקרר לעת הגשה.
  18. לאחר גמר אפיה (שלב 15) אם ההגשה אינה מיידית - לשמור במקרר כמה שעות להתייצבות.
  19. בהגשה ניתן להניח כף מהסירופ על העוגה ולצידה (כמו בתמונה).

ראו ווידאו מצורף למטה, כדוגמה די קרובה למתכון זה.

חום תנור: בהתחלה 180 מעלות ולאחר מכן 150 מעלות
הערות
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
עוגת גבינה חגיגית By , 2017-09-18T09:31:41+03:00 עוגת גבינה חגיגית נימוחה, ריחנית ומנחמת Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 10 Tags: none Ingredients: - למילוי: 250 גרם גבינה לבנה 9% ומעלה או גבינת שמנת כלשהי, תלוי בדיאטה... 1 מיכל שמנת חמוצה (200 גרם, 15%) כ-30 ג... Instructions: לחמם תנור ל-180 מעלות כשבתוכו תבנית עמוקה ככל הנמצא (חד פעמית מתאימה) לגרז את התבנית כולל הדפנות עם חמאה או מרגרינה. לכסות את התחתית והשוליים עם ניר אפייה ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר