לחמניות מתוקות
'ככרות דבש' כמו בילדות
* צילום תוצאה
9 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 250 גרם קמח
- כ-120 מ"ל חלב (1/2 כוס) בטמפרטורת החדר(!)
- 4 כפות אבקת חלב (25 גרם)
- 1 ביצה גדולה (50 גרם)
- 1 כפית שמרים (גרגרים)
- 3 כפות סוכר
- 3/4 כפית מלח
- 1 כפית וניל
- 1 כף גרידת תפוזים
- 3 כפות חמאה רכה (42 גרם)
- 1 ביצה להשחמת הציפוי
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס מים
1/2 כפית מיץ לימון
גודל/סוג תבנית: תבנית אפייה מלבנית עמוקה
דרך הכנה
- לערבב את החלב, הסוכר והשמרים היטב ולהניח לכמה דקות כדי שהם יתחילו לעבוד
- להוסיף את הביצה, גרידת התפוז, הוניל והמלח ולערבב היטב
- אם התערובת יבשה מדי אפשר להוסיף חלב. אם נוזלית מדי להוסיף בהדרגה קמח. התערובת צריכה להיות רכה, אלסטית וחלקה כמו לאפית לחם.
- להוסיף את החמאה הרכה בתנועות עיסוי ולישה לתוך הבצק. ללוש עד שהבצק חלק (כ-10-15 דקות או חצי מהזמן במיקסר)
- להניח בקערה משומנת ולכסות בניילון נצמד כשעה עד שהנפח מוכפל
- להוציא את הבצק למשטח עבודה - לא ללוש - ולחלק למנות שוות. ליצור צורה של ככר קטנה (אפשר בפריסה עדינה וגלגול).
- להניח בתבנית עמוקה, כזו שתכיל את כולן עם מרווח ביניהן (יתפחו עוד...).
- לערבב את הביצה ולמרוח על הלחמניות.
- להניח להתפחה עד כמעט פי שניים בגודל
- להכניס לתנור שחומם מראש ל-174 מעלות כ-20 דקות עד שמשחים למעלה. מומלץ לסובב את התבנית בחצי הזמן כדי שייעשה שווה.
- בינתיים להרתיח את המים הסוכר והלימון כדקה. (אפשר בכוס במיקרו)
- להוציא ולמרוח מיד את זיגוג הסוכר.
- לצנן בחוץ על רשת כ-15 דקות לפני הגשה
הערות
ווידאו להדרכה:
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- עוגת טריקולד [ניקי ב] -
- סלט חצילים ועגבניות איטלקי [אבי מ.] -
- ירקות אנטי פסטי [אבי מ.] - מתכון של השף ויקטור כהן עבור ובאדיבות "דורות - מוצרי שום ותיבול".
- עוגת שייש [אבי מ.] - עוגה בחושה פופולרית בטעם וניל ושוקולד.
- כרוכית במילוי תמרים או פרג [אבי מ.] - כרוכיות בצק פריך במלית תמרים או פרג
- תבשיל תפוחי-אדמה ושעועית ירוקה [אם הנסיכות] -
- פאי תפוחים ופרורים [אבי מ.] -