Pesto
תפריט
ד', 21 נוב 2018, 06:45
110405 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

צ'ילי קון קרנה

מעדן של שעועית, בשר טחון ותירס. קל להכנה וארוחה מלאה    

מאת: tommf ::: צפיות: 230   

צ'ילי קון קרנה
5 מנות
בישול
עתיר חלבון
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
 
מרכיבים
  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון טרי
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • ראש סלרי קטן קלוף וקצוץ לקוביות קטנות
  • גזר בינוני קלוף וקצוץ לקוביות קטנות
  • 5 שיני שום חתוכות לפרוסות
  • תירס מ-2 קלחי תירס טרי (אפשר תירס מקופסא רק לא ממותק)
  • 1 קופסאת שימורי שעועית אדומה מבושלת -לא ברוטב עגבניות
  • 1 קופסא עגבניות מרוסקות
  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס טרי
  • 1 פלפל צ'ילי קטן חתוך לפרוסות דקות    או    1 כפית צ'ילי גרוס
  • 1/4 כף ציר בקר של קנור
  • 1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה בשמן
  • 1/3 כוס מים
  • שמן זית
  • מלח לפי הטעם - שימו לב שציר הבקר מלוח
גודל/סוג תבנית: סיר בישול רחב ושטוח
דרך הכנה
  1. על אש בינונית מכסים תחתית של סיר רחב בשמן זית, בכמות שתכסה את התחתית.
  2. מכניסים את הבצל, הסלרי והגזר לסיר, מערבבים היטב ומאדים עד שהבצל מזהיב קלות. מערבבים כל כמה דקות.
  3. מוסיפים את השום, התירס ואת פלפל הצ'ילי, מערבבים היטב ומאדים עוד כ-5 דקות יחד.
  4. מוסיפים את הבשר הטחון ועם טרבד מפוררים הבשר תוך כדי עירבוב, שלא יווצרו גושים.
  5. כשכל הבשר מפורר מוסיפים את השעועית המבושלת, את העגבניות המרוסקות ואת כל שאר המרכיבים, מערבבים היטב ומרתיחים.
  6. מורידים האש לקטנה, ומבשלים כחצי שעה עם מכסה.   
  7. יש לבדוק מדי כמה דקות, שתחתית הסיר אינה נשרפת.
  8. מגישים בקערית כארוחה שלמה או על אורז לבן. 
הערות
ניתן להכין את השעועית האדומה מראש. 1 כוס שעועית אדומה מושרית בהרבה מים כל הלילה. לאחר מכן מרתיחים השעועית עם הרבה מים בסיר ומבשלים על אש קטנה עד שהשעועית רכה. מסננים המים.
צ'ילי קון קרנה By , 2018-06-10T18:50:53+03:00 צ'ילי קון קרנה מעדן של שעועית, בשר טחון ותירס. קל להכנה וארוחה מלאה Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 5 Tags: none Ingredients: - 1/2 ק"ג בשר בקר טחון טרי 1 בצל בינוני קצוץ דק ראש סלרי קטן קלוף וקצוץ לקוביות קטנות גזר בינוני קלוף וקצוץ לקוביות קטנות ... Instructions: על אש בינונית מכסים תחתית של סיר רחב בשמן זית, בכמות שתכסה את התחתית. מכניסים את הבצל, הסלרי והגזר לסיר, מערבבים היטב ומאדים עד שהבצל מזהיב קלות. מערבבים כל כמה ד...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר