Pesto
תפריט
ה', 19 אוק 2017, 21:22
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פאי שוקולד קרמל ומרנג

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5222   

פאי שוקולד קרמל ומרנג
10 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» פאי וטארט» קפה
 
מרכיבים
לתחתית:
120 גר' מרגרינה או חמאה
1/3 1 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
3-4 כפות מים קרים
למלית:
2/3 כוס חלב
1/3 כוס קמח
50 גר' חמאה
3/4 כוס דחוסה קלות סוכר חום
2 כוסות חלב
3 חלמונים
1 כפית תמצית וניל
30 גר' שוקולד מריר מומס
למרנג:
3 חלבונים
1/4 כפית קרם טרטר
1/3 כוס סוכר
דרך הכנה
  1. מערבבים את כל חומרי הבצק, משטחים על משטח מקומח לעיגול הגדול ב-5 ס"מ מגודל תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ. משטחים על התחתית והדפנות.
  2. לאפיה המוקדמת - יש להניח רדיד אלומינים על התחתית והשוליים ולהניח "משקל" למילוי התבנית, אפשר להשתמש בכדורי משקל קרמיים מוכנים או בשעועית יבשה.
  3. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה למשך 5-7 דקות, מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עד להשחמה של הבצק, מוציאים ומצננים.
  4. מערבבים בכוס את 2/3 כוס החלב והקמח לתערובת ללא גושים ומניחים בצד.
  5. בסיר בינוני ממיסים את החמאה ומוסיפים את הסוכר, מבשלים עד להמסת הסוכר בערבוב כ-2 דקות.
  6. מוסיפים את 2 כוסות החלב, התערובת תתקשה אך תימס שנית תוך כדי המשך החימום, מבשלים עוד 2 דקות.
  7. מוסיפים את תערובת החלב והקמח ומערבבים היטב.
  8. טורפים את החלמונים בקערה ומוסיפים 1/4 מכמות הקרמל ומערבבים.
  9. מוסיפים את תערובת החלמונים לתערובת בסיר ומערבבים היטב ומבשלים כדקה ללא הרתחה ומסירים מהאש.
  10. מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים, מניחים לצינון של 5 דקות.
  11. יוצקים מחצית מהכמות על התחתית האפויה, מוסיפים את השוקולד המומס למחצית השניה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, יוצקים בזהירות על תערובת הקרמל שבתבנית.
  12. מחממים את התנור לחום גבוה, מקציפים את החלבונים עם הקרם הטרטר והסוכר לקצף גמיש ויציב.
  13. מורחים את הקצף על הפאי ומקפידים לכסות את המלית לחלוטין עד השוליים.
  14. מכניסים לאפיה של כ-8 דקות או עד לשחמה קלה של המרנג, מוציאים ומצננים.
  15. שומרים את הפאי במקרר עד להגשה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
4
ראובן מ. (עורך)
הקמח והחלמונים אמורים לייצב את התערובת. השוואת טמפרטורה מתונה וזהירה נדרשת בשילוב החלמונים אחרת מאבדים...»»
3
מלית הקרמל וכן מן הסתם מלית השוקולד יוצאות מאוד נוזליות.. זה הגיוני? זה אמור להיות כך? מאוד קשה למרוח...»»
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כתוב - חום גבוה, 190°-200°.
1
שלום! באיזה חום לאפות?

פאי שוקולד קרמל ומרנג

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 10 Ingredients: לתחתית:120 גר' מרגרינה או חמאה1/3 1 כוסות קמח1/4 כפית מלח3-4 כפות מים קריםלמלית...... Directions:
מערבבים את כל חומרי הבצק, משטחים על משטח מקומח לעיגול הגדול ב-5 ס"מ מגודל תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ. משטחים על התחתית והדפנות. לאפיה המוקדמת - יש להניח רדיד אלומיני...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר