Pesto
תפריט
ג', 20 נוב 2018, 18:28
110405 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

שרלוט אגסים

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 4209   

שרלוט אגסים
8 מנות
הכנה וקירור
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» קינוחים» צהריים - ערב
 
מרכיבים
בישקוטים
30 גר' צימוקים
1 כוס מים
3 כפות ליקר אגסים
7 אגסים חצויים, קלופים ומגולענים
1 כוס סוכר
1 כפית מיץ לימון
2 כפיות ג'לטין
1/4 כוס מים
1/4 כוס סוכר
1 כוס שמנת מתוקה
3 כפות ליקר אגסים
8 תותים
1/2 כוס ריבת משמש
שבבי שוקולד
דרך הכנה
  1. חוצים חלק מהבישקוטים ומניחים בהקף תבנית 22, מניחים בישקוטים שלמים על תחתית התבנית(כשמכינים את הבשקוטים לבד מזלפים עיגול לתחתית), ממלאים את המרווחים בחתיכות בישקוטים.
  2. מניחים את הצימוקים בסיר עם כוס המים ומביאים לרתיחה של 3 דקות, מסננים ומעבירים לקערה קטנה ומוסיפים את הליקר ומניחים לספיגה של 30 דקות.
  3. מניחים את האגסים בסיר, מכסים במים ומסיפים את הסוכר ומיץ הלימון, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות על להבה נמוכה עד לריכוך, מסננים מהנוזל ומניחים לצינון.
  4. מרככים את הג'לטין המים הקרים כ-5 דקות, מחממים במיקרוגל או בקערה קטנה המונחת על סיר מים חמים עד להמסה, מצננים מעט.
  5. מכניסים 6 מחצאי האגסים ואת הסוכר לקערת מעבד מזון או בלנדר, מעבדים למחית חלקה, מוסיפים את הג'לטין המומסומפעילים לעוד מספר שניות, מעבירים לקערה.
  6. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה, מקפלית לתערובת האגסים.
  7. מסננים את הצימוקים ומפזרים על תחתית הבישקוטים, יוצקים מעל את תערובת האגסים ומעבירים למקרר לקירור של שעה.
  8. פורסים את 8 חצאי האגסים הנותרים בזוית 45 מעלות לפרוסות דקות, מניחים כל חצי אגס כמניפה על המלית, מפזרים חצאי תותים בין המניפות, ממיסים את ריבת המשמש בכף מים ומורחים בעזרת מברשת על הפירות, מחזירים למקרר לקרור נוסף של 6 שעות לפחות.
  9. מגישים פרוסות מהשרלוט עם רוטב וניל וחצאי תות שדה.
שרלוט אגסים By , 2005-03-28T21:26:32+02:00 שרלוט אגסים Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 8 Tags: none Ingredients: - בישקוטים 30 גר' צימוקים1 כוס מים3 כפות ליקר אגסים7 אגסים חצויים, קלופים ומגולענים1 כוס סוכר1 כפית מיץ לימון2 כפיות ג'לטין1/4 כוס מים1/4 כוס סוכר1 כוס שמנת מתוקה... Instructions: חוצים חלק מהבישקוטים ומניחים בהקף תבנית 22, מניחים בישקוטים שלמים על תחתית התבנית(כשמכינים את הבשקוטים לבד מזלפים עיגול לתחתית), ממלאים את המרווחים בחתיכות בישקוטים. מניחים את הצימוקים...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר