Pesto
תפריט
ד', 21 נוב 2018, 22:59
110405 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ותרד

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 12460   

* תמונה להמחשה By Alexa via Wikimedia Commons
תחתיות  ארטישוק ממולאות בשר ותרד
5 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 10 תחתיות של ארטישוק מקופסה
  • 250 גרם בשר טחון
  • 1/2 קג' תרד קצוץ
  • 2 כפות שום כתוש
  • 2 כפות שמן
  • 1 חלבון
  • מלח, אגוז מוסקט, פלפל שחור, כורכום או זעפרן
  • שמן לטיגון
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס קמח או קמח מצות

לרוטב:

  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1/4 כוס חומץ
  • 1/4 כוס מים
  • 1 כף שמן
  • 1 כף שום כתוש
  • 1 כפית סוכר
  • קצת פפריקה אדומה
  • מלח, פלפל גרוס ומעט כוכום או זעפרן
דרך הכנה
  1. מערבבים מחצית מכמות התרד עם הבשר, מוסיפים שום, את כף השמן ויתר התבלינים ומערבבים לעיסה אחידה. ממלאים את התחתיות במלית.
  2. בקערה נפרדת טורפים את הביצים ושמים קמח בקערה נוספת. טובלים את הארטישוקים בקמח ובביצה ומטגנים משני הצדדים.
  3. מניחים בסיר שטוח את יתרת עלי התרד, מפזרים את כף השום, יוצקים כף שמן ומאדים. מניחים את הארטישוקים מעל התרד, מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה.
  4. מבשלים על אש נמוכה חצי שעה.
  5. מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים על הארטישוקים ומבשלים חמש דקות בלבד.
הערות
  • 2 יחידות למנה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
4
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
3
האם ניתן לשים עלי מנגולד במקום תרד , ולמה צריך לשים גם חומץ וגם לימון . זה לא היה חמוץ מדי
2
ראובן מ. (עורך)
אפשרי.
1
האם ניתן להשתמש בתחתיות ארטישוק טריות מבושלות במי לימון עד לריכוכן?
תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ותרד By , 2005-03-28T21:15:21+02:00 תחתיות  ארטישוק ממולאות בשר ותרד Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 5 Tags: none Ingredients: - 10 תחתיות של ארטישוק מקופסה 250 גרם בשר טחון 1/2 קג' תרד קצוץ 2 כפות שום כתוש 2 כפות שמן 1 חלבון ... Instructions: מערבבים מחצית מכמות התרד עם הבשר, מוסיפים שום, את כף השמן ויתר התבלינים ומערבבים לעיסה אחידה. ממלאים את התחתיות במלית. בקערה נפרדת טורפים את הביצים ושמים קמח בקערה נוספת....
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר