פלפלים ממולאים

10 מנות
בישול

קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[5 מדרגים]
מרכיבים
10 פלפלים ירוקים מהזן הבהיר
1/2 קג' בשר טחון
1 כוס אורז מהזן הארוך שטוף ומסונן
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
2 כפות רסק עגבניות
1 בצל בינוני קצוץ דק ומטוגן עד להזהבה
מעט שמן לטיגון
לרוטב:
1 בצל גדול קצוץ
4 כפות רסק עגבניות
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כפית סוכר
2 שיני שום כתושות
2-3 כוסות מים
דרך הכנה
- שוטפים את הפלפלים ומסירים את הבסיס, שומרים את הבסיסים בצד.
- מנקים את תוך הפלפלים מגרעינים וקרומים לבנים ומבצעים חתך/נקב קטן עם קצה הסכין בתחתית כל פלפל לחדירת הרוטב לעומק הפלפל.
- מבשלים את האורז במים בגובה האורז דקה בלבד לאחר רתיחת המים, מסננים מהמים ומעבירים לקערה.
- מערבבים בקערה את הבשר הטחון, האורז, רסק העגבניות, הבצל המטוגן,המלח והפלפל, מערבבים היטב בכדי שלא יהיו גושי בשר גדולים.
- ממלאים את הפלפלים במלית, לא דחוס מדי, מטגנים את הפלפלים מכל הצדדים עד להשחמה קלה, נזהרים כשהופכים שהמלית לא תצא. מוצאים ומכינים באותו מחבת את הרוטב.
- מטגנים את הבצל להזהבה, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה, מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים עד קבלת רוטב סמיך, אם יש צורך מוסיפים עוד מים.
- מסדרים את הפלפלים בכלי בישול רחב שיכול להכיל את כל הפלפלים בשכבה אחת. מכסים כל פלפל ב"מכסה" הבסיס, הפלפלים חייבים להיות מונחים על צידם ובצפיפות בכדי שלא יתפרקו בבישול.
- יוצקים את הרוטב על הפלפים ומוסיפים עוד מים אם יש צורך עד לכיסוי מלא של הפלפלים ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי.
- בודקים מדי פעם באם יש צורך להוסיף עוד מים, לקראת סוף הבישול לא מוסיפים מים ומניחים לרוטב להספג כולו.
- ניתן להכניס את הפלפלים והרוטב לכלי עמיד בחום לאפיה בתנור בחום בינוני בחצי שעה האחרונה או יותר לקבלת פלפלים אפויים ושחומים.
- ניתן גם כן לבצע את כל הבישול בתנור ולכסות בשעה הראשונה ברדיד אלומיניום - הדרך הקלאסית להכנת פלפלים ממולאים.
- ניתן להשתמש במלית ללא בשר או עם תחליף בשר מן הצומח(פתיתי סויה) ולהוסיף לכמות האורז בהתאם.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 20 Sep 2017
- סוכות ושמחת תורה 04 Oct 2017
- חנוכה 12 Dec 2017
- טו בשבט 30 Jan 2018
- פורים 01 Mar 2018
- פסח 30 Mar 2018
- יום העצמאות 19 Apr 2018
- שבועות 19 May 2018
כתבות, הדרכה, מידע
- ● לוח המרות כוס למשקל למרכיבים שכיחים ותחליפי פרווה [מידע] - ...
- ● הדבש – אנטיביוטיקה מהטבע [מידע] - התרופה הטבעית למחלות החורף...
- ● יוגורט [תזונה] - מוצר חלבי מספר אחד...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - צבעי מאכל [מידע] - פרק 5 - צבעי מאכל....
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
הנצפים ביותר
- עוגת תמרים משגעת [לימור עמר] - עוגת תמרים משגעת
- לחמניות גבינה [אבי מ.] -
- עוגת מוס תות שדה [אבי מ.] -
- חלות [SARIT] - חלות ולחמניות
- מרק גריסים [אבי מ.] -
- תפוחי עץ אפויים [אבי מ.] -
- עוגת שוקולד תפוז [אבי מ.] -