עוגת שמרים ופרג
עוגת שמרים אירופאית במלית פרג.

25 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
10
[3 מדרגים]
מרכיבים
לבצק:
1 כוס חלב
100 גר' חמאה רכה
1 כף שמרים יבשים
1/2 3 כוסות קמח (500 גר')
1/2 כוס סוכר (100 גר')
3 חלמונים
קורט מלח
למלית:
500 גר' פרג טחון טרי
1 כוס מיץ תפוזים
1 כוס סוכר
2 כפות דבש
50 גר' חמאה
1 שקית סוכר וניל
3/4 כוס צימוקים
1 כוס אגוזי מלך קצוצים
2 חלבונים
ביצה טרופה לציפוי
דרך הכנה
- מחממים את החלב והחמאה בסיר עד להמסת החמאה, לא מרתיחים, מצננים למצב פושר.
- מערבבים בקערה את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח, מוסיפים את תערובת החלב הפושר ומתחילים לערבב, מוסיפים את החלמונים ומערבבים עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
- מניחים את הבצק מכוסה בניילון במקרר בקערה משומנת קלות לתפיחה של שעה.
- מוציאים למשטח מקומח קלות,מחלקים את הבצק לשניים.
- מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ, מורחים את המלית על הבצק במרחק מה מהשוליים ומגלגלים לרולדה.
- מניחים את הרולדות על נייר אפיה בתבנית תנור ומורחים בביצה טרופה.
- מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ-45 דקות או עד להשחמה יפה, מוציאים ומצננים.
- למלית, מניחים בסיר את כל חומרי המלית פרט לחלבונים ומבשלים על להבה בינונית כ-5 דקות בערבוב תמידי, מסירים מהאש ומצננים, מוסיפים את החלבונים ומערבבים היטב.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 20 Sep 2017
- סוכות ושמחת תורה 04 Oct 2017
- חנוכה 12 Dec 2017
- טו בשבט 30 Jan 2018
- פורים 01 Mar 2018
- פסח 30 Mar 2018
- יום העצמאות 19 Apr 2018
- שבועות 19 May 2018
כתבות, הדרכה, מידע
- ● לוח המרות כוס למשקל למרכיבים שכיחים ותחליפי פרווה [מידע] - ...
- ● הדבש – אנטיביוטיקה מהטבע [מידע] - התרופה הטבעית למחלות החורף...
- ● יוגורט [תזונה] - מוצר חלבי מספר אחד...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - צבעי מאכל [מידע] - פרק 5 - צבעי מאכל....
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
הנצפים ביותר
- אזני המן שוקולד [אבי מ.] - אזני המן מבצק קקאו במלית שוקולד/אגוזים/חלבה.
- עוגת קקאו שוקולד [אבי מ.] -
- בייגל [אבי מ.] -
- עוגה כושית [כרמית פריד] - עוגת ימי הולדת מעולה!
- עוגת סולת [לינואל] -
- ריגו יאנצי [אבי מ.] - עוגת קרם שוקולד הונגרית
- פראצל - כעכים רכים [אבי מ.] - גירסה רכה של הבייגל.