Pesto
תפריט
ג', 12 דצמ 2017, 06:19
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

תפוחי אדמה מוקרמים

תוספת קלאסית של תפוחי אדמה אפויים ומוקרמים.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 19055   

תפוחי אדמה מוקרמים
8 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» תוספות» צהריים - ערב
 
מרכיבים
10 תפו"א בינוניים קלופים
3 כוסות שמנת מתוקה
2 שיני שום כתושות
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
1 כוס קרם פרש או שמנת חמוצה
1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת
דרך הכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני.
  2. פורסים את תפו"א לפרוסות בעובי 4 מ"מ.
  3. מערבבים בקערה את השמנת, המלח, הפלפל והשום, מוסיפים את פרוסות תפו"א ומערבבים.
  4. מרככים את תפו"ח, מעבירים את התערובת כולה לקערה חסינת אש ומשטחים מעט.
  5. מניחים את הקערה בכלי גדול יותר או תבנית עמוקה מלאה במים חמים עד לגובה 2/3 גובה תבנית תפוחי האדמה.
  6. מכניסים לתנור למשך שעה עד שעה וחצי או עד שתפוחי האדמה התרככו מעט, להקפיד שלא לאפות יתר על המידה, מוציאים מהתנור.
  7. מעלים את חום התנור לחום גבוה, יוצקים בעדינות מחצית תערובת תפוחי האדמה לתבנית אחרת ויוצקים עליהם 1/2 כוס קרם פרש, מניחים את יתרת תפוחי האדמה ויוצקים את יתרת הקרם פרש.
  8. מפזרים מעל את הגבינה הצהובה ומכניסים לתנור להמשך אפיה רגילה עד להשחמה קלה של השכבה העליונה.
  9. מוציאים ומצננים מעט לפני ההגשה.
הערות
ניתן לדלג על שלב הריכוך בתנור אם מבשלים את תפו"א במים עד לריכוך קל, לפרוס ולהניח בתבנית לפי ההוראות משלב 6.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
5
רשום שניתן לדלג על שלב ריכוך תפו"א בתנור אם מבשלים תפו"א במים,כמובן שאני מעדיפה בריכוך תפו"א במים אך...»»
4
אני הוספתי דבש טיפה
3
בכדי להעשיר את המתכון ניתן להוסיף פטריות חתוכות, אורגנו( מעט )
2
התפו"א המוקרמים טעימים מאוד, אני הוספתי
בזיליקום טרי. המתכון קל ופשוט להכנה.
1
למתכון הזה אפשר להוסיף עלי רוזמרין טריים ועירית קצוצה

תפוחי אדמה מוקרמים

By Published: תוספת קלאסית של תפוחי אדמה אפויים ומוקרמים. מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 8 Ingredients: 10 תפו"א בינוניים קלופים 3 כוסות שמנת מתוקה2 שיני שום כתושות1 כפית מלח1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי1 כוס קרם פרש או שמנת חמוצה1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת ...... Directions:
מחממים את התנור לחום בינוני. פורסים את תפו"א לפרוסות בעובי 4 מ"מ. מערבבים בקערה את השמנת, המלח, הפלפל והשום, מוסיפים את פרוסות תפו"א ומערבבים. מרככים את תפו"ח, מעבירים את ה...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר