Pesto
תפריט
ד', 21 נוב 2018, 00:32
110405 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מאפה ארטישוק ירושלמי ובטטה

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 8940   

מאפה ארטישוק ירושלמי ובטטה
4 מנות
אפיה משולב
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» תוספות» צהריים - ערב
 
מרכיבים
20 גר' חמאה
1 בצלצל קטן קצוץ דק
2 כפות קמח
2 כוסות חלב חם
12 כפית אגוז מוסקט
1/2 כפית ג'ינג'ר יבש
1/2 קג' ארטישוק ירושלמי מקורצף וקלוף
1/2 קג' בטטה (תפו"א מתוק) קלוף
1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת
1/3 כוס פירורי לחם
2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
דרך הכנה
מחממים את החמאה במחבת, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב, מוסיפים את החלב החם ומערבבים תוך כדי חימום עד לקבלת רוטב חלק ללא גושים, מסירים מהאש.

פורסים את הארטישוק הירושלמי לפרוסות בעובי 3 מ"מ.

חותכים את הבטטה לרבעים ופורסים לפרוסות בעובי 4-5 מ"מ.

מחממים תנור לחום בינוני.

משמנים תבנית חסינת אש במעט שמן, מניחים שכבת פרוסות ארטישוק ומעליה שכבת פרוסות בטטה, ממליחים ומפלפלים כל שכבה, יוצקים את הרוטב מעל ומשטחים על כל התכולה, מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לאפיה של 55 דקות או עד שהירקות התרככו.

מוציאים את התבנית ומעלים את חום התנור לגבוה, מסירים את נייר האלומיניום, מערבבים את הגבינה, פירורי הלחם והפטרוזיליה ומפזרים מעל, מכניסים שוב לתנור ל-5-10 דקות עד שהשכבה העליונה משחימה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
מאפה ארטישוק ירושלמי ובטטה By , 2005-03-28T21:21:28+02:00 מאפה ארטישוק ירושלמי ובטטה Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 4 Tags: none Ingredients: - 20 גר' חמאה 1 בצלצל קטן קצוץ דק 2 כפות קמח 2 כוסות חלב חם 12 כפית אגוז מוסקט 1/2 כפית ג'ינג'ר יבש 1/2 קג' ארטישוק ירושלמי מקורצף וקלוף 1/2 קג' בטטה (תפ... Instructions: מחממים את החמאה במחבת, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב, מוסיפים את החלב החם ומערבבים תוך כדי חימום עד לקבלת רוטב חלק ללא גושים, מסירים מהאש. פורס...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר