מעדן תפוזונים
מעדן תפוזונים (קומקווט).
1 מנות
בישול
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» ריבות» או ארוחה קלה
מרכיבים
1 קג' תפוזונים
1 קג' סוכר
1 כף מיץ לימון טבעי
1 קג' סוכר
1 כף מיץ לימון טבעי
דרך הכנה
- שוטפים את התפוזונים ומסננים. מסירים את הגבעולים הירוקים ומבצעים חתך אמצעי לאורך התפוזון עד לאמצעיתו.
- באם הסוג מכיל גרעינים מסירים אותם בלחיצה קלה.
- מניחים בסיר בעל תחתית עבה ומערבבים עם הסוכר ומיץ הלימון.
- מחממים ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף הנוצר על הנוזל וממשיכים בבישול על להבה בינונית תוך כדי עירבוב עד להמסת הסוכר.
- ממשיכים בבישול ללא עירבוב עד להגעה לרמת קרישה - לבדיקת רמת קרישה ניתן להשתמש באחת מהדרכים הבאות:
1. בעזרת מד חום סוכר - בהגיע התערובת לחום של 105°.
2. יוצקים מעט מהתערובת על צלוחית קטנה ומניחים לצינון מעט, יוצרים "שביל" בריבה ע"י משיכת אצבע, באם קרום הריבה מקבל קמטים היא מוכנה.
3. בעזרת כף מרימים מעט מן הריבה ומסובבים את הכף, הריבה צריכה ליפול מהכף בחתיכות שלמות, לא בטיפות.
יוצקים את הריבה לצנצנות מעוקרות ומכסים בנייר שעווה וסוגרים עם מכסה היטב.
לעיקור צנצנות להכנת ריבות יש להשתמש רק בסוג מיוחד העמיד בחום גבוה.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- כדורי בשר ברוטב [אבי מ.] -
- ג'חנון [לינואל] - מאפה תמני לשבת בבוקר
- רוטב דבש חרדל לסלט [אבי מ.] -
- עוגת שוקולד חלומית [ויטה] - קלי קלות
- מרק בצל [אבי מ.] -
- פוקצה Focaccia [אבי מ.] - לחם איטלקי שטוח
- עוגיות שוקולד סדוקות [אבי מ.] - עוגיות שוקולד רכות במעטה אבקת סוכר סדוק.