Pesto
תפריט
ו', 29 מרץ 2024, 09:15
110498 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

ריבת חלב

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 10440   

ריבת חלב
בישול
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» ריבות» או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
שיטה 1:
2 ליטר חלב 3%
1/2 קג' סוכר
1/4 כפית סודה לשתיה 

שיטה 2:
1 קופסה (400 גר') חלב ממותק מרוכז
דרך הכנה
  1. מרתיחים בסיר את כל החומרים ומערבבים עד להמסת הסוכר, ממשיכים בבישול על להבה בינונית כאשר התערובת נמצאת ברתיחה קלה כמה שעות או יותר עד להסמכתה, ההכנה
  2. אין מכסים את הסיר בזמן הבישול, מערבבים מדי פעם או מניחים מספר גולות זכוכית אשר צפות ועולות באם הרתיחה נעשית בחום הנכון ומערבבות את התערובת.
  3. בגמר הבישול ורק בגמר הבישול ניתן להוסיף 1 כף תמצית וניל ולערבב.
  4. מאחסנים בכלים סגורים במקרר לאחר צינון, הריבה נשמרת במקרר כחודשיים.
  5. שיטה 2 - מסירים את המכסה מקופסת החלב הממותק.
  6. מניחים בסיר עם מים עד לגובה של 2 ס"מ משפת הקופסה.
  7. מביאים את המים לרתיחה, מורידים לרתיחה קלה ומבשלים  כשעתיים או עד לסמיכות וגוון כהה, לשים לב - החלב יסמיך יותר בצינון.
  8. מעבירים לכלי סגור ומצננים ושומרים במקרר.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
14
האם ניתן להכין את ריבת החלב מחלב סויה?
12
הצליח לי מאבקת חלב אבל אחרי שזמ מיתקרר הסוכר ניהיה גבישי. האם אפשר לשים כמה טיפות לימון?או שזה מקלקל?
11
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כנראה שזה סוג החלב כי זה חייב להצליח, זאת לא בעיה של אחוז שומן אבל בהחלט ניתן להכין גם החלב משוחזר מאבקה,...»»
10
האם אפשר לשים מקל וניל במקום סודה לשתיה בריבה חלב? לינה
9
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כל חלב עובר תהליך שהופך אותו לחלב הומוגני, לשים לב שזה אינו חלב מסוג "עמיד" שגם הוא הומוגני אבל עבר טיפול בחום גבוה.
7
אבי מ. (מקצוענ/ית)
למתכון זה חלב 3%, בשאר המתכונים לפי המתכון.
6
היי אבי
מה עדיף חלב שמן יותר או רזה יותר? למתכון זה ובכלל למתכונים אחרים שמכילים חלב אשר מורתח במתכון.
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
תלוי בסמיכות הסופית - בערך 1/2 1 כוסות.
4
מה הכמות הסופית שמתקבלת(בק"ג)למוצר מוגמר מהחומרים הנ"ל תודה והמשך יום נפלא...
3
הדרך הכי פשוטה להכנת ריבת חלב היא לקנות חלב מרוכז בפחית ברזל, לשים עותה במים ולבשל כשעה-שעה וחצי.
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
הצבע אמור להיות חום בהיר והמרקם סמיך שיסמיך יותר בצינון.
1
למה הכוונה "גמר הבישול"? מהו המרקם שאליו צריך להגיע כדי לגעת שהגיע גמר הבישול? האם הצבע אמור להשתנות לחום בהיר?
ריבת חלב By , 2005-03-28T05:07:20+02:00 ריבת חלב Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 0 Tags: none Ingredients: - שיטה 1: 2 ליטר חלב 3% 1/2 קג' סוכר 1/4 כפית סודה לשתיה  שיטה 2: 1 קופסה (400 גר') חלב ממותק מרוכז... Instructions: מרתיחים בסיר את כל החומרים ומערבבים עד להמסת הסוכר, ממשיכים בבישול על להבה בינונית כאשר התערובת נמצאת ברתיחה קלה כמה שעות או יותר עד להסמכתה, ההכנה ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר