ריבת חלב
בישול
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» ריבות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
שיטה 1:
2 ליטר חלב 3%
1/2 קג' סוכר
1/4 כפית סודה לשתיה
שיטה 2:
1 קופסה (400 גר') חלב ממותק מרוכז
2 ליטר חלב 3%
1/2 קג' סוכר
1/4 כפית סודה לשתיה
שיטה 2:
1 קופסה (400 גר') חלב ממותק מרוכז
דרך הכנה
- מרתיחים בסיר את כל החומרים ומערבבים עד להמסת הסוכר, ממשיכים בבישול על להבה בינונית כאשר התערובת נמצאת ברתיחה קלה כמה שעות או יותר עד להסמכתה, ההכנה
- אין מכסים את הסיר בזמן הבישול, מערבבים מדי פעם או מניחים מספר גולות זכוכית אשר צפות ועולות באם הרתיחה נעשית בחום הנכון ומערבבות את התערובת.
- בגמר הבישול ורק בגמר הבישול ניתן להוסיף 1 כף תמצית וניל ולערבב.
- מאחסנים בכלים סגורים במקרר לאחר צינון, הריבה נשמרת במקרר כחודשיים.
- שיטה 2 - מסירים את המכסה מקופסת החלב הממותק.
- מניחים בסיר עם מים עד לגובה של 2 ס"מ משפת הקופסה.
- מביאים את המים לרתיחה, מורידים לרתיחה קלה ומבשלים כשעתיים או עד לסמיכות וגוון כהה, לשים לב - החלב יסמיך יותר בצינון.
- מעבירים לכלי סגור ומצננים ושומרים במקרר.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- קבב רומני [אבי מ.] -
- בצק שוקולד [אבי מ.] - לעיצוב, פיסול או יצירת אלמנטים לקישוט עוגות
- עוגיות לחיצה [אבי מ.] - במכשיר לחיצת עוגיות
- עוגת צימוקים [אבי מ.] - עוגת צימוקים בחושה מצוינת לקפה.
- עוגת גבינה פירורים ושמנת [אבי מ.] -
- קרפציו סלק [אבי מ.] -
- סלט כרוב עם אטריות "מג'יק" [פסקל] - כרוב בתוספת תערובת קלויה של אטריות ושקדים, ברוטב חמוץ מתוק