Pesto
תפריט
ג', 12 דצמ 2017, 23:45
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

גפילט פיש

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 13396   

* תמונה להמחשה By Mushki Brichta , via Wikimedia Commons
גפילט פיש
10 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» מנות ראשונות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[3 מדרגים]
 
מרכיבים
2 דגי קרפיון במשקל קג' כל אחד
2 בצלים
2 גזרים
2 ביצים
מלח ופלפל שחור גרוס, טרי
1 כוס קמח מצה
סוכר
דרך הכנה
  1. חותכים קרפיון אחד לפרוסות רוחב בעובי 2 ס"מ. את הראש משאירים שלם. מניחים הכול בצלחת ובוזקים כפית שטוחה של מלח, 2 כפיות סוכר וגם פלפל שחור. שומרים בקירור 24 שעות.
  2. מסירים את הראש מהקרפיון השני ומוסיפים את הראש לצלחת שבמקרר. נפטרים מהאדרה של הקרפיון השני וטוחנים את בשרו עם בצל אחד, ביצים, סוכר לפי הטעם, כפית שטוחה מלח, פלפל שחור וקמח המצה. התערובת צריכה להתקבל מספיק סמיכה להכנת קציצות. אם היא דלילה מדיי, מוסיפים עוד קמח המצה. טועמים ומתקנים תיבול. שומרים את העיסה במקרר, בקערה נפרדת מהדגים, ל-24 שעות.
  3. אחרי 24 שעות מרתיחים 3 כוסות מים בכלי פיירקס או נירוסטה.
  4. ממלאים את החללים שבפרוסות הדגים בתערובת הבשר הטחון.
  5. מניחים במים הרותחים ומוסיפים פרוסות גזר, בצל שלם ואת ראשי הדגים. המים צריכים לכסות אותם אך במעט. מביאים שוב לרתיחה ומנמיכים להבה.
  6. מבשלים על אש קטנה בין שעה לשעתיים. מצננים ומגישים עם הרוטב שנקרש וחזרת.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
11
כדי שיווצר רוטב סמיך להוסיף לבישול הגפילטע את ראש הדג מנוקה כמובןולא לשטוף יותר מדי את הדג.ועדיף קמח מצה נותן טעם טוב לקציצה
10
ציון 10
לחני אפשר להכין את הגפילטע.... עם נסיכת הנילוס יוצא ניפלא
בתאבון
9
לורדה
כמה אבקה?
כמו קמח מצה??
8
במקום קמח מצה אפשר להשתמש בשקדים טחונים.
7
tommf (מקצוענ/ית)
שלום חני. תנסי עם סיבאס שהוא עסיסי וטוב או עם תלפיה. לא ניסיתי גפילטה מסלמון, אבל נשמע מעניין. בהצלחה.
6
האם אפשר להכין גפילטע פיש מסוג דג אחר?
אני מתגררת בארה"ב ואין להשיג פה קרפיון
תודה חני
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
יתכן שהיו יותר מדי מים.
3
ציון 10
טיפ נהדר! במקום קמח מצה כדאי להשתמש באבקה להכנת קניידלך של פסח. יש באבקה חומר מתפיח והוא יוצר תערובת רכה ונימוחה לדגים.
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
רצוי קמח מצה מכיוון שהוא אינו דביק כמו קמח רגיל והקציצות נשארות אוריריות, אם אין ניתן להשתמש ב-2 תפו"א...»»
1
האם בהכנת גפילט פיש צריך דוקא קמח מצה או אפשר קמח רגיל
מירב טובי

גפילט פיש

By Published: מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 3 גולשים תזמון: Yield: 10 Ingredients: 2 דגי קרפיון במשקל קג' כל אחד 2 בצלים 2 גזרים 2 ביצים מלח ופלפל שחור גרוס, טרי 1 כוס קמח מצה סוכר...... Directions:
חותכים קרפיון אחד לפרוסות רוחב בעובי 2 ס"מ. את הראש משאירים שלם. מניחים הכול בצלחת ובוזקים כפית שטוחה של מלח, 2 כפיות סוכר וגם פלפל שחור. שומרים בקירור 24 שעות. מסיר...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר