Pesto
תפריט
ב', 11 דצמ 2017, 21:15
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

כיסונים ממולאים אפויים

כיסונים אפויים במליות שונות.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 11909   

כיסונים ממולאים אפויים
20 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» מתאבנים» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
לבצק:
2 ביצים
1/2 כפית מלח
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כוס שמן
1/2 2 כוסות קמח(בערך)
1/2 כוס מים חמים


לציפוי:
ביצה טרופה עם כף מים
דרך הכנה
  1. בקערה טורפים את הביצים, המים, המלח, אבקת האפיה והשמן, מוסיפים לאט את הקמח תוך כדי ערבוב, לשים לבצק חלק וגמיש שאינו דביק, אם הבצק דביק מוסיפים מעט קמח.
  2. לשים את הבצק כדקה, מורחים את פני הבצק במעט שמן ומניחים בקערה מכוסה למנוחה של שעה.
  3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעלה הדק ביותר שניתן לרדד, קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ, מותחים מעט את העיגולים לאחר החיתוך בשל התכווצות הבצק לקוטר המקורי.
  4. מניחים 1 כף מלית במרכז כל עיגול וסוגרים את שולי העיגול בכיווץ לכיסון, מהדקים את השוליים המכווצים, מניחים על נייר אפיה בתבנית ומורחים מעל מעט ביצה טרופה.
  5. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 עד להזהבה יפה, מוציאים ומצננים על רשת.
  6. הכיסונים טובים להקפאה, רצוי לאפות עד להזהבה קלה מאד ולהמשיך אפיה לאחר הוצאה מהמקפיא.

    מלית גבינה:
    300 גר' גבינה כחושה
    4 כפות שמנת חמוצה
    4 כפות עירית קצוצה או בצל ירוק קצוץ
    1 ביצה טרופה קלות
    מלח ופלפל לפי הטעם
    מערבבים את כל החומריןם בקערה, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

    מלית בשר:
    1 בצל קצוץ
    2 כפות שמן
    250 גר' בשר טחון
    2 כפות פטרוזיליה קצוצה
    מלח ופלפל לפי הטעם
    מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הבשר וממשיכים
    לטגן בבחישה עד שהבשר משנה את צבעו, מוסיפים את הפטרוזיליה, מלח ופלפל ומערבבים
    עד לקבלת תערובת פירורית.

    מלית תפוחי אדמה:
    2 בצלים בינונייים קצוצים
    2 כפות שמן או שומן אווז
    500 גר' תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים
    מלח ופלפל לפי הטעם
    מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה, מוסיפים למחית תפוחי האדמה בקערה, מערבבים
    ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
6
ראובן מ. (עורך)
תודה גייל!
5
אפשר להוסיף בסוף הטיגון של הבצל 1/2 כפית חוואג' זה טיבול תימני שיעשה את המילוי טעם גן עדן
4
ציון 10
יצא אחלה מתכון , עשיתי עם מילוי של תפוחי אדמה
מאד מאד מומלץ
סוזנה
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפשר להקפיא ולהניח ניילון בין השכבות, להפשיר במקרר עד שמתרככים והכניס לאפיה.
2
אפשר גם להקפיא? במידה ום, מ שיטת ההפשרה הטובה ביותר?
1
אחלה מתכון

כיסונים ממולאים אפויים

By Published: כיסונים אפויים במליות שונות. מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 20 Ingredients: לבצק: 2 ביצים1/2 כפית מלח2 כפיות אבקת אפיה1/2 כוס שמן1/2 2 כוסות קמח(בערך)1/2 כוס מים חמיםלציפוי:ביצה טרופ...... Directions:
בקערה טורפים את הביצים, המים, המלח, אבקת האפיה והשמן, מוסיפים לאט את הקמח תוך כדי ערבוב, לשים לבצק חלק וגמיש שאינו דביק, אם הבצק דביק מוסיפים מעט קמח.לשים את הבצק כדקה, מורחים את פני ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר