Pesto
תפריט
ד', 13 דצמ 2017, 05:16
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

קרקרים מתובלים

קרקרים פיקנטים בציפויים שונים.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 6617   

קרקרים מתובלים
72 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגיות» בוקר - בראנץ או קפה או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
3/4 1 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית מלח
1 כפית פפריקה
קורט פפריקה חריפה (לבחירה)
100 גר' גבינת פרמזן יבשה מגורדת
100 גר' גבינה צהובה מגורדת דק
100 גר' חמאה או מרגרינה קרה
1 ביצה
1/2 כוס שמנת מתוקה*


לציפוי:
1 חלמון
1 כף מים
פרג/שומשום/קימל מלח גס או פיסטוקים/שקדים/לוזים קלופים קצוצים דק
*או 1/4 שמנת חמוצה + 1/4 כוס מים
דרך הכנה
  1. מחממים את התנור לחום 190 מעלות.
  2. מערבבים היטב בקערה את הקמח, אבקת האפיה, המלח והפפריקה, מוסיפים את הגבינות ומערבבים.
  3. חותכים את החמאה הקרה לקוביות ומוסיפים, מערבבים ומטמיעים את החמאה בקמח עד לקבלת תערובת פירורית.
  4. בקערה נפרדת מערבבים קלות את הביצה עם השמנת, מוסיפים לתערובת בקערת הקמח ומערבבים בעזרת מזלג עד שהבצק מתאחד.
  5. ממשיכים בלישה ידנית עד לקבלת בצק אחיד, מוציאים למשטח מקומח ומרדדים מחצית מהכמות לעלה מרובע 30X30 ס"מ.
  6. חותכים את המרובע ליחידות של 5X5 ס"מ בגלגלת משוננת.
  7. מניחים בתבנית על נייר אפיה, במרחק 3 ס"מ בין העוגיות.
  8. טורפים את החלמון והמים בקערה קטנה ומורחים את המרובעים, מפזרים מעל מעט מהציפוי הרצוי.
  9. מכניסים לתנור לאפיה של 10-12 דקות או עד לקבלת גוון צהוב בקצוות.
  10. מוציאים ומצננים על רשת.
  11. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
4
ראובן מ. (עורך)
את הבצק עצמו או לאחר רידוד וחיתוך על מגשים, לאחר הפשרה ממשיכים משלב 8. אמנם לא נוסה אבל נראה אפשרי.
3
יש מצב להקפיא? ואם כן באיזה שלב
2
ציון 10
איזה טעים!!!
1
מתכון קל להכנה סכנה, לקחת כמה ולסגור את הקופסא, אין אחריות נטרף כמו פיצוחים. מומלץ.

קרקרים מתובלים

By Published: קרקרים פיקנטים בציפויים שונים. מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 72 Ingredients: 3/4 1 כוסות קמח 1 כפית אבקת אפיה1 כפית מלח1 כפית פפריקהקורט פפריקה חריפה (לבחירה)100 גר' גבינת פרמזן יבשה מגורדת100 גר' גבינה צהובה מגורדת דק100 גר' חמאה או מרגרינה קרה...... Directions:
מחממים את התנור לחום 190 מעלות. מערבבים היטב בקערה את הקמח, אבקת האפיה, המלח והפפריקה, מוסיפים את הגבינות ומערבבים. חותכים את החמאה הקרה לקוביות ומוסיפים, מערבבים ומטמיעים א...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר