Pesto
תפריט
ב', 23 אוק 2017, 12:47
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פחזניות

פחזניות מתוקות במלית קרם.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 20774   

פחזניות
20 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» עוגות אישיות» קפה
ציון גולשים: 9.5
[4 מדרגים]
 
מרכיבים
לבצק:
1 כוס מים
100 גר' חמאה או מרגרינה
קורט מלח
1/2 כפית סוכר
1/4 1 כוס קמח מנופה
4 ביצים מס' 2
דרך הכנה
  1. ממיסים את החמאה במים בסיר בינוני, מוסיפים את המלח והסוכר ומבשלים עד להמסה, לא מרתיחים.
  2. מוסיפים את הקמח בפעם אחת ומסירים מהלהבה.
  3. מערבבים היטב עם כף עץ עד שהתערובת אחידה ומחזירים לאש ומערבים חזק עד שהבצק נראה יבש ואינו נדבק לדפנות הסיר, מסירים מהלהבה.
  4. מוסיפים את הביצים אחת אחת, חשוב לערבב היטב אחרי כל ביצה לפני שמוסיפים את הביצה הבאה, ניתן להעזר במערבל יד לצורך זה. את הביצה האחרונה מוסיפים כשהיא טרופה.
  5. כדי לבדוק אם הבצק מוכן מעבירים בתוכו אצבע ואם הוא נסגר לאט אחרי השביל שנוצר ולא משאיר סימן הרי הוא מוכן, אם הוא רך מדי מוסיפים עוד מעט קמח, אם הוא קשה מוסיפים עוד מעט ביצה טרופה.
  6. מחממים את התנור לחום בינוני, משמנים תבנית במעט חמאה או מרגרינה, מזלפים עיגולים בקוטר 3-4 ס"מ מרטיבים כפית במעט מים ומשטחים מעט את הפחזניות.
  7. אופים כ-25-35 דקות עד שהפחזניות מקבלות גוון זהוב כהה ואין פותחים את דלת התנור עד גמר האפיה, מצננים על רשת.
    - לפחזניות עגולות מזלפים עיגולים בקוטר 3-4 ס"מ.
    - לאקלייר מזלפים פסים עבים לפי האורך הרצוי.

    למילוי:
    - שמנת מתוקה מוקצפת
    - קרם פאטיסרי בטעמים שונים - וניל, קפה, שוקולד.
    - גבינה מוקצפת מתוקה


    לציפוי:
    - קרמל סוכר
    - גלסה רויאל 200) גר' אבקת סוכר+חלבון+כפית מיץ לימון)
    - קרם שוקולד לציפוי (להמיס 100 גר' שוקולד 1+רירמ כף חמאה)
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
26
ציון 10
מתכון מדהים!!!!!
כמו כל מתכון האתר הזה.
25
ראובן מ. (עורך)
וו משוט (מכונה בטעות גיטרה בארץ) מתאים לכל תערובת שאינה דורשת לישה (לפיתוח גלוטן).
המקצפת מתאימה למרקם נוזלי
24
הי, שאלה של נוחות...
כשמערבבים את הביצים במערבל, ביאז וו עדיף להשתמש גיטרה או מהקצף?
תודה
23
ראובן מ. (עורך)
צינון קל. אם מערבלים במיקסר אפשר לתת לבצק להתערבל קצת לקירור ואז מוסיפים אותן.
22
היי
האם צריך לחכות שהבצק יתקרר לפני הוספת הביצים?
21
יצא לי מוזר.. הבצק היה קשה מדי (כשהעברתי אצבע הוא לא נסגר בכלל) גם אחרי שהוספתי 5 ביצים במקום 4. וגם...»»
20
כמו תמיד - מתכונים מדוייקים, מצויינים.
הכנתי היום פחזניות לשבועות (צריך להכין כמות כפולה...)
תודה וחג שמח!!!
19
ציון 10
בדקתי . מתכון מצויין !
18
הפכתי את הפחזניות לנטולות גלוטן יצא נחמד
17
למה הפחזניות נופלות ומתכווצות אחרי שמוציאים מהתנור?
16
האם ניתן להקפיא את הפחזניות ללא המילוי?
15
yair4430 (במטבח)
ציון 10
אין אתה אלווף יצא לי חבל על הזמן פשוט נעלם הכול בקושי היספקתי לטעום חתיכה תודה רבה לך על הכול ואגאב אתר מעולה!
14
אבי מ. (מקצוענ/ית)
2-3 כפות אבקת סוכר ל-250 גר' גבינה.

כנסי ללוח ההמרות בתחתית המתכון, כל התשובות שם.
13
כמה אבקת סוכר נהוג להוסיף? ובגדול כפית אבקת סוכר משתווה במתיקותה לאיזו כמות בסוכר רגיל?
12
אבי מ. (מקצוענ/ית)
קרם פאטיסרי(פטיסייר) מכינים, לא קונים, גבינה לבנה מוקצפת - מקציפים גבינה לבנה רכה עם אבקת סוכר לפי הטעם.
11
איפה ניתן להשיג קרם פאטיסרי? והאם אתה יכול לתת לי דוגמה לגבינה מתוקה?
10
אבי מ. (מקצוענ/ית)
שנה טובה גם לך.
9
תודה רבה !! אתר נפלא..
שנה טובה (: נורית
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ניתן להקציף שמנת מתוקה עם דבש לקבלת קצפת בטעם דבש או עם ריבת חלב לקבלת קרם בטעם קרמל.

1/2 1...»»
7
אבי שלום..
אני מעוניינת להכין לחג את עוגת סנט הונורה (עוגה עם בצק פריך + בצק רבוך + פחזניות וזילופי...»»
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
שתי שאלות שונות...
פחזניות שטוחות מתקבלות כאשר:
התערובת אינה נכונה - יחס חומרים ובמיוחד כמות...»»
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
העברת שאלה של griserio1:
שלום לך אבי, יש לי שאלה: ראיתי מתכון לפחזניות ואף פעם לא הכנתי לכן אני...»»
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא, זה בצק רבוך והתפיחה נעשית בעזרת אדי המים שבבצק.
3
יש לי שאלה!
האם לא צריך להוסיף אבקת אפיה כי אם לא נוסיף זה לא יתפח?!?!
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ראשית, מקרים מסוג זה יכולים לקרות, הסיבות יכולות להיות שונות, בהנחה שהכנת בכל פעם באותה השיטה...איכות...»»
1
ציון 8
היי.
פעם ראשונה יצא שיגעון!!!
פעם שניה לא כול כך התנפחו.העובי של הדפנות היה עבה ודחוס וגם...»»

פחזניות

By Published: פחזניות מתוקות במלית קרם. מאת אבי מ. 4.75 כוכבים מתוך 5 4 גולשים תזמון: Yield: 20 Ingredients: לבצק: 1 כוס מים100 גר' חמאה או מרגרינהקורט מלח1/2 כפית סוכר1/4 1 כוס קמח מנופה4 ביצים מס' 2 ...... Directions:
ממיסים את החמאה במים בסיר בינוני, מוסיפים את המלח והסוכר ומבשלים עד להמסה, לא מרתיחים.מוסיפים את הקמח בפעם אחת ומסירים מהלהבה.מערבבים היטב עם כף עץ עד שהתערובת אחידה ומחזירים...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר