Pesto
תפריט
ד', 22 נוב 2017, 20:27
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

חלה מתוקה

חלה מתוקה ועשירה.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 23704   

* By Yoav Dothan, GFDL, via Wikimedia Commons
חלה מתוקה
1 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[16 מדרגים]
 
מרכיבים
25 גר' שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס מים פושרים (28 מעלות)
1 כפית סוכר
60 גר' חמאה או מרגרינה רכה
4 כפות סוכר
2 ביצים
500 גר' קמח לבן מנופה
3/4 כוס חלב חמים (28 מעלות)
1/2 כפית מלח
דרך הכנה
  1. להמיס את השמרים והסוכר ב-1/4 כוס מים ולהתפיח כ-10 דקות.
  2. לנפות את הקמח לקערה, ליצור גומה ולצקת את תערובת השמרים לגומה, לערבב מעט עם הקמח, להוסיף את החמאה, הסוכר, הביצים והחלב, את המלח רק לאחר שמתחיל להתקבל בצק, לערבב עד קבלת בצק חלק וגמיש, ללוש עוד 5 דקות ידנית או בעזרת המיקסר.
  3. ליצור מהבצק כדור, לשמן אותו מעט ולהניח בקערה מכוסה במגבת או ניילון צמיד להתפחה עד להכפלת הנפח.
  4. לאחר התפחת הבצק בפעם הראשונה, יש ללוש את הבצק שנית ולחלק אותו ל-3 או 4 חלקים שווים תלוי בסוג הקליעה.
  5. לעצב כל חלק לגליל מאורך בקוטר 4 ס"מ ובאורך 30 ס"מ, ולקלוע צמה מכל החלקים. להדק היטב את הקצוות ולהניח את החלה בתבנית על נייר אפיה. למרוח את החלה בביצה טרופה, ולפזר מעט שומשום או פרג.
  6. להניח להתפחה עד להכפלת הנפח כ-45 דקות או יותר.
  7. לאפות בתנור שחומם מראש לחום 190 מעלות כ-30 דקות או עד לקבלת גוון שחום וכשנשמע צליל עמום בהקשה באצבע על החלה.
  8. להוציא ולצנן על רשת צינון.
הערות
  • לא לאפות בטורבו.
  • מבצק זה ניתן להכין לחמניות חלה אישיות.
  • לחלה פרווה ניתן להחליף את החלב במים.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
55
ציון 10
תודה על עוד מתכון נפלא, אני מכין אותו המון פעמים ותמיד יוצא מעולה!
54
ראובן מ. (עורך)
למה לא? פשוט להכפיל את המרכיבים.
53
אני מעוניינת להכין לסוכות מקילו קמח כמה ביצים צריכים? מפני שארבע ביצים זה לא הרבה..חג שמח ושנה טובה
52
ציון 10
הכי טעים שיש..!
51
ציון 10
האמת, שאין לי מושג איך להבדיל בין שני המצבים בתנור שלי מכיוון שהוא יד שניה ואין לי חוברת הפעלה, אז אפיתי...»»
49
הי :)
מדוע לא לאפות בטורבו? הסיבה שאני שואלת היא כי יש לי תנור קצת ישן וקצת בעייתי ובכל פעם שאני...»»
48
ראובן מ. (עורך)
לאחר שלב 3 להכניס מיד למקפיא, מכוסה היטב בניילון ומצוי בתוך קערה.
להפשרה: להוציא, עדיין מכוסה, ולהמתין...»»
46
ראובן מ. (עורך)
מים בטפמרטורת החדר יספיקו.
45
לא הבנתי מה זה 28 מעלות?
44
ציון 10
מעולה !!!
לראש השנה הכנתי אותה עגולה. יצא טעימה ויפה, ממש מרשימה !!
תודה על האתר ההנפלא !!
41
הכנתי את החלה בסוף השבוע ופעלתי לפי ההוראות אך משום מה, גם לאחר ההתפחה הבצק נשאר דביק, רך מאוד ונמתח...»»
38
ציון 10
Excellent!!a favorite among family and friends. Easy, just follow instructions.
37
ציון 10
מתכון מצוין, החלה יצאה מושלמת!!!
35
ראובן מ. (עורך)
הבצק יאבד את המרקם האלסטי שלו ויחזיק את עצמו פחות בהתפחה או אם הקמח 'כבד' או מועשר. גם כך הוא לא ממש...»»
33
ציון 10
חלה מצוינת
כמו כל המתכונים של אבי פסטו
32
ציון 10
Hi
great results
thanks
31
belakiz (מקצוענ/ית)
למה לא לאפות בטורבו?
30
ראובן מ. (עורך)
אין צורך לרדד לחלה. ניתן להכפיל כמות ולקלוע בהתאם לתפיחה והבצק, וגם בהתאם לתבנית - לפי הכמות המתקבלת.
28
אם ברצוני שהחלה לא תצא מתוקה בכדי שנוכל לברך עליה מה עליי לעשות?
27
ראובן מ. (עורך)
אם שמת במקום מוגן לחות כיצד היא תנשום? רצוי לעטוף אותה בתוך שקית נייר, להניח בתיבת לחם. במקרר הלחם מאבד...»»
26
ציון 10
חלה מעולה!!!
רציתי לדעת איך אפשר לשמור על החלה שתישאר רכה גם יום למחרת? שמרתי את החלה (לאחר קירורה)...»»
25
אבי מ. (מקצוענ/ית)
1/4 4 כוסות, אני ממליץ לבדוק ולהיות בטוחים בנפח הכוס.
24
אז אם יש לי כוס של 200 מיל' (אין לי כוס של 240 מיל') אני צריכה 1/4 4 כוסות קמח כאלו?
23
אבי מ. (מקצוענ/ית)
1/2 3 כוסות של 240 מיל'.
22
כמה כוסות קמח צריך כדי להגיע ל-500 גרם?
21
אבי מ. (מקצוענ/ית)
שטרויסל רגיל, יש שמפזרים על חלות מתוקות מאד(חלות עם צימוקים).
20
אבי היי
יש פירורים לבנים/בז' שמפזרים מעל החלה . האם זה שטרויזל רגיל או שיש לזה מתכון אחר. תודה.
19
אבי מ. (מקצוענ/ית)
נראה שלא התפחת מספיק, החלה לא אמורה כלל להיות דחוסה.
18
החלה טעימה ויפת מראה אך הבצק יצא דחוס. למה? איך ניתן לקבל מרקם אורירי יותר? תודה מראש.
17
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ניתן להמיר ב-1/4 כוס שמן.
16
האם ניתן להמיר את החמאה בשמן? אם כן אז מהי הכמות הנכונה?
15
ציון 10
אבי שלום
אני אופה כמעט כל שבוע חלות אבל לא יצא לי אף פעם חלות כאלה טעימות
תודה רבה על המתכון
גליה
13
ברנדי (במטבח)
לאבי שלום!
תודה על המתכונים הנפלאים, רציתי לשאול מתי כדאי לאפות בטורבו?
12
אבי מ. (מקצוענ/ית)
מרחי את החלה פעמיים בביצה טרופה עם כף מים ומיד לפזר מעל שומשום.
11
ציון 10
היי
המתכון מעולה הכנתי מספר פעמים.
רציתי לדעת: איך לגרום לכך שהשומשום או הפרג לא יפלו מהבצק...»»
10
אבי מ. (מקצוענ/ית)
באפית לחם רגיל כן, לא מומלץ באפית חלה אחרת החלה "תסגר" ותתבקע.
9
האם זה נכון לחמם תנור ל 240 ובהכנסת החלה להוריד ל 190 ?
8
ציון 10
תודה על המתכון יצא נהדר
7
אבי מ. (מקצוענ/ית)
חד משמעית...כן.

הדרך הנכונה ליצור צמות היא לרדד כל כדור בצק לעלה אליפטי ולגלגל לרולדה, כך עם...»»
6
שאלה: כשמחלקים ל4 גלילים במאפיה הם עוברים דרך תוף שמשטח אותם ואז מגלגל אותם לנקניקים. האם זה משפיעה על...»»
3
ראובן מ. (עורך)
תודה על הטיפים yaelonet
2
ציון 10
מתכון מדהים! החלה יצאה עשירה, כמובטח, אוורירית, לא יבשה, והכי חשוב - ממש ממש טעימה. לאלה שלא אוהבים מתוק...»»
1
ציון 10
מתכון מצויין. עדיף עם שמרית. לאוהבי בריאות ניתן להמיר את הסוכר בדבש ולהמיר 1/4-1/3 מכמות הקמח בקמח מלא-...»»

חלה מתוקה

By Published: חלה מתוקה ועשירה. מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 16 גולשים תזמון: Yield: 1 Ingredients: 25 גר' שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים 1/4 כוס מים פושרים (28 מעלות) 1 כפית סוכר 60 גר' חמאה או מרגרינה רכה 4 כפות סוכר 2 ביצים 500 גר' קמח לבן מנ...... Directions:
להמיס את השמרים והסוכר ב-1/4 כוס מים ולהתפיח כ-10 דקות. לנפות את הקמח לקערה, ליצור גומה ולצקת את תערובת השמרים לגומה, לערבב מעט עם הקמח, להוסיף את החמאה, הסוכר, הביצים וה...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר