Pesto
תפריט
ג', 12 דצמ 2017, 14:15
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לזניה גבינה וירקות

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 15328   

לזניה גבינה וירקות
9 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[3 מדרגים]
 
מרכיבים

400 גר' גבינת ריקוטה
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס בצל ירוק קצוץ
1/4 כוס גבינת פרמזן
1 ביצה
-------------
2 כפות שמן
2 שיני שום כתושות
1 בצל גדול קצוץ
2 קישואים בינוניים קצוצים
2 כוסות פטריות פרוסות
1 כפית בזיליקום יבש
1/2 כפית אורגנו יבש
מעט פלפל שחור
1 מנה רוטב עגבניות
250 גר' גבינת מוצרלה מגורדת
250 גר' גבינה צהובה מגורדת
1 חבילה עלי לזניה (ללא בישול מוקדם)

דרך הכנה
  1. לערבב היטב בקערה את הגבינות, הפטרוזיליה הבצל הירוק והביצה.
  2. לטגן בשמן את הבצל והשום עד להזהבה קלה, להוסיף את הקישואים, הפטריות, הבזיליקום, האורגנו ומעט פלפל שחור ולבשל כ- 3 דקות, להוסיף 2 כוסות רוטב עגבניות ולבשל עוד כ-5 דקות.
  3. לצקת 4 כפות רוטב עגבניות על תחתית תבנית אפיה חסינת אש בגודל 30x30.
  4. להניח שכבת עלי לזניה אחד ליד השני עד לכיסוי כל גודל התבנית, לצקת 1/2 מרוטב הירקות על עלי הלזניה.
  5. מעליה מחצית כמות תערובת גבינת הריקוטה ולפזר מעל כוס מוצרלה.
  6. לחזור על התהליך שוב.
  7. לצקת מעל השכבה האחרונה עוד 5-6 כפות רוטב עגבניות ולפזר את הגבינה הצהובה מעל.
  8. לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ-30 דקות עד להשחמה קלה של השכבה העליונה.
  9. לחתוך בסכין למנות ולהגיש חם.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
12
ראובן מ. (עורך)
המרקם שונה לגמרי מבחינת הגבינות, וגם התוצאה.
לחצי על המילה "רוטב עגבניות" ותגיעי למתכון
11
הי שתי שאלות דחופות: האם ניתן להחליף את הריקוטה בגבינת עיזים קשה ולפורר אותה ומה הכוונה למנת רוטב עגבניות??
תודה אתילי
10
ראובן מ. (עורך)
ניתן, אך לא חייבים לקלות מראש.
9
האם ניתן להוסיף בין השכבות פרוסות חצילים קלויים? זה נראה לי מתאים...
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ראשית יש להוציא את הגבינה מבעוד מועד מהמקרר, אם היא מוצקה בטמפרטורת החדר ניתן לחמם כ-15 שניות במיקרוגל...»»
7
ציון 10
אבי שלום,
הכנתי את הלזניה בעבר, ויצא נהדר, אבל אני זוכרת שהיה לי מאוד קשה למרוח את תערובת הריקוטה,...»»
6
ציון 10
יצא מעולה וטעים חייבים לנסות !!!
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
הכוונה למתכון שבקישור לרוטב.
4
רוטב עגבניות??הכוונה ל עגבניות בשלות קלופות?
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לבשל את העלים, לסנן וליבש, להניח מלית ולגלגל לקנלוני, שאר ההוראות כמו במתכון קנלוני באיזה מלית שבוחרים.
2
מחפשת עוד רעיונות לשימוש בדפי לזניה מלבד לזניה?
1
ציון 10
יצא נהדר
תודה על נמתכון

לזניה גבינה וירקות

By Published: מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 3 גולשים תזמון: Yield: 9 Ingredients: 400 גר' גבינת ריקוטה 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה1/4 כוס בצל ירוק קצוץ1/4 כוס גבינת פרמזן1 ביצה-------------2 כפות שמן2 שיני שום כתושות1 בצל גדול קצוץ...... Directions:
לערבב היטב בקערה את הגבינות, הפטרוזיליה הבצל הירוק והביצה. לטגן בשמן את הבצל והשום עד להזהבה קלה, להוסיף את הקישואים, הפטריות, הבזיליקום, האורגנו ומעט פלפל שחור ולבשל כ- 3 דקות, להוסי...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר