Pesto
תפריט
א', 21 אוק 2018, 07:57
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מרק עוף

המרק המסורתי היהודי לכל החגים ולשבת.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 15247   

מרק עוף
8 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» מרקים» צהריים - ערב
 
מרכיבים

1/2 1 קג' חלקי עוף/הודו *
צרור קטן פטרוזילה טריה
3 גבעולי סלרי
1 שורש פטרוזילה
כמה גבעולי שמיר
4 גזרים פרוסים
4 קישואים פרוסים
2 בצלים חתוכים לרבעים
2 כפות אבקת מרק עוף(לא חובה)
100 גר' נתח בשר, כל סוג טוב
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
* כנפיים, שארית עצמות לאחר פירוק, גרונות וכו'

דרך הכנה

מניחים את חלקי העוף בסיר גדול, מכסים במים ומביאים לרתיחה, שופכים את המים.

מוסיפים לסיר את שאר החומרים וממלאים במים עד לכיסוי, מביאים לרתיחה ומנמיכים
ללהבה בינונית ומכסים חלקית את הסיר.

מבשלים כשעה ברתיחה קלה, טועמים ומתבלים לפי הטעם.

מוציאים את חלקי העוף שאינם אכילים.

מגישים את המרק מסונן בתוספת מעט ירקות מהמרק ו/או בתוספת איטריות/שקדי מרק/קרפלעך.

ניתן להוסיף למרק תפוחי אדמה, בטטות,שורש סלרי או כל ירק אחר, יש לקחת בחשבון שתפוחי אדמה יעכירו מעט את המרק.

הערות

שאריות מרק ניתן להקפיא בתבנית קוביות קרח לשימוש אחר כמו תוספת למרקים אחרים או לתיבול מאכלים.

מרק עוף By , 2005-03-28T21:14:28+02:00 מרק עוף המרק המסורתי היהודי לכל החגים ולשבת. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 8 Tags: none Ingredients: - 1/2 1 קג' חלקי עוף/הודו *צרור קטן פטרוזילה טריה3 גבעולי סלרי1 שורש פטרוזילהכמה גבעולי שמיר4 גזרים פרוסים4 קישואים פרוסים2 בצלים חתוכים לרבעים2 כפות אבקת מר... Instructions: מניחים את חלקי העוף בסיר גדול, מכסים במים ומביאים לרתיחה, שופכים את המים.מוסיפים לסיר את שאר החומרים וממלאים במים עד לכיסוי, מביאים לרתיחה ומנמיכיםללהבה בינונית ומכסים חלקית את הסיר....
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר