Pesto
תפריט
ד', 21 נוב 2018, 22:58
110405 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוף באננס

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 14174   

* תמונה להמחשה By Elsie Hui, via Wikimedia Commons
עוף באננס
4 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב
 
מרכיבים
  • 1 עוף בינוני מחולק ל-8
  • 1 כוס קוביות אננס בסירופ קל
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות רוטב מייפל או דבש
  • 2 כפות שמן רגיל
  • 1 כף חומץ רגיל
  • מלח, פלפל שחור
  • קורט פפריקה חריפה
  • 1 כף קורנפלור
  • 2 כפות ברנדי (לבחירה)
דרך הכנה
  1. שוטפים ומנגבים היטב את העוף, מתבלים במלח ופלפל ומניחים בתבנית אפייה שטוחה, מרופדת ברדיד אלומיניום.
  2. מערבבים כוס אחת מהסירופ עם הסויה, המייפל והשמן ומברישים את עור העוף בתערובת.
  3. שמים את העוף מתחת לגריל, בתנור, וצולים כ-15 דקות, הופכים וצולים עוד 15 דקות. עד להשחמת העוף משני הצדדים.
  4. הופכים שוב את העוף, מכוונים את התנור לחום בינוני וממשיכים לצלות עוד כ-20 דקות.
  5. מכינים את הרוטב, יוצקים את שארית תערובת הסירופ לסיר קטן, מוסיפים עוד חצי כוס סירופ וכף חומץ. מוסיפים את מיצי הצלייה שהצטברו בתבנית ואת כוס קוביות האננס. מתבלים בעוד מלח, פלפל וקורט פפריקה חריפה ומביאים לרתיחה.
  6. מערבבים את הקורנפלור עם 2 כפות מים ומוסיפים לרוטב הרותח.
  7. מבשלים תוך ערבוב 2 דקות, עד שהרוטב מסמיך, מוסיפים ומערבבים פנימה את הברנדי.
  8. עורכים את העוף הצלוי על צלחת הגשה ויוצקים עליו את הרוטב.
  9. מקשטים את הצלחת ברצועות חסה ורצועות גמבה אדומה ומגישים חם.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
4
ראובן מ. (עורך)
2 חלקים סוכר על חלק מים, טיפה מיץ לימון. מבשלים עד להמסה. אפשר פחות סוכר אם זה מתוק לך מדי.
3
אין לי אננס בשימורים, יש לי אננס טרי בשפע. איך אני "יוצרת" לו סירופ?
2
האם אפשר להחליף חלקי עוף בחזה עוף עם אותו מתכון,זה די מזכיר מאכל שהוגש לי במסעדה סינית.
תודה ריקי
1
belakiz (מקצוענ/ית)
האם ניתן לקבל מרשם של עוף באפרסקים?
בתודה מראש בלה.
עוף באננס By , 2005-03-29T05:45:37+02:00 עוף באננס Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 4 Tags: none Ingredients: - 1 עוף בינוני מחולק ל-8 1 כוס קוביות אננס בסירופ קל 3 כפות רוטב סויה 2 כפות רוטב מייפל או דבש 2 כפות שמן רגיל 1... Instructions: שוטפים ומנגבים היטב את העוף, מתבלים במלח ופלפל ומניחים בתבנית אפייה שטוחה, מרופדת ברדיד אלומיניום. מערבבים כוס אחת מהסירופ עם הסויה, המייפל והשמן ומברישים את עור העו...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר