Pesto
תפריט
ד', 21 נוב 2018, 00:33
110405 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פטה כבדי עוף עם ריבת דומדמניות

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 8924   

פטה כבדי עוף עם ריבת דומדמניות
8 מנות
הכנה וקירור
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» מנות ראשונות» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
 
מרכיבים
1 קג' כבד עוף נקי
250 גר' חמאה או מרגרינה
1 שן שום כתושה
2 כפות ברנדי(לא שרי ברנדי)
2 כפות יין אדום יבש
מלח ופלפל
4 כפות ריבת דמדמניות*
דרך הכנה
  1. מטגנים את הכבדים ב-50 גר' חמאה או מרגרינה כ-2 דקות.
  2. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עוד כ-2 דקות עד שהכבדים נראים מטוגנים מבחוץ אך עדיין ורודים מבפנים.
  3. מסירים מהאש ומוסיפים את שאר החמאה וממסים תוך ערבוב קל.
  4. במחבת קטנה מחממים את הברנדי עם היין היבש ומביאים לרתיחה של דקה, מסירים מהלהבה ומוסיפים לתערובת הכבדים.
  5. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל ומניחים לצינון של כ-15 דקות.
  6. מעבירים את כל התערובת למעבד מזון ומפעילים בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת מחיתית אחידה.
  7. יוצקים את התערובת לכלים אישיים או לכלי אחד ומהדקים/מישרים את פני המחית.
  8. מחממים את הריבה על להבה נמוכה עד שהופכת לנוזלית ויוצקים על תערובת הכבד בכלי/ם.
  9. מכניסים למקרר לקרור של לפחות 4 שעות.
  10. מגישים עם טוסטים או פרוסות בגט קלויות מעט.
הערות
  • ריבת דמדמניות בגוון אדמדם כהה ובעלת חמיצות קלה.
    ניתן להשתמש כתחליף בריבה אחרת מאיכות טובה בעלת גוון כהה מפירות יער.
פטה כבדי עוף עם ריבת דומדמניות By , 2005-03-29T01:04:47+02:00 פטה כבדי עוף עם ריבת דומדמניות Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 8 Tags: none Ingredients: - 1 קג' כבד עוף נקי250 גר' חמאה או מרגרינה1 שן שום כתושה2 כפות ברנדי(לא שרי ברנדי)2 כפות יין אדום יבשמלח ופלפל4 כפות ריבת דמדמניות*... Instructions: מטגנים את הכבדים ב-50 גר' חמאה או מרגרינה כ-2 דקות. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עוד כ-2 דקות עד שהכבדים נראים מטוגנים מבחוץ אך עדיין ורודים מבפנים. מסירים מהאש ומוסיפים...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר