Pesto
תפריט
ו', 20 אוק 2017, 08:21
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

סהרוני שמרים פרג (פרסבורג)

סהרוני בצק שמרים עשיר במלית פרג.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 8798   

סהרוני שמרים פרג (פרסבורג)
24 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות אישיות» קפה
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
1/2 כוס מים פושרים
25 גר' שמרים
1/2 כוס סוכר
קורט מלח
2 ביצים
250 גר' חמאה או מרגרינה
4 כוסות קמח רגיל
1כפית תמצית וניל
מעט גרידת קליפת לימון


למלית:

200 גר' פרג טחון
1/2 1 כוסות סוכר
2 כפות ריבה
50 גר' מרגרינה
1/2 כוס מיץ תפוזים
1 חלמון ביצה למריחה
דרך הכנה
  1. ממיסים שמרים במים פושרים וסוכר, מלח ומחצית מכמות הקמח, מערבבים ומניחים לדקות אחדות עד לתסיסה.
  2. מוסיפים 2 ביצים, וניל וקליפת לימון ולשים עם יתרת הקמח, מוסיפים את החמאה ומערבבים.
  3. מניחים להתפחה מכוסה במקרר ל-3 שעות לפחות, לשים שוב ומתפיחים 45 דקות.
  4. להכנת המלית: מבשלים את כל מרכיבי המלית ביחד ומצננים.
  5. מחלקים את הבצק לשני חלקים, מרדדים כל חלק לעלה עגול ודק.
  6. חותכים את העלה ל-12 גזרות שוות.
  7. מניחים על כל גזרה בצד הרחב כף מהמלית ומגלגלים לסהרון.
  8. מורחים כל סהרון בחלמון טרוף ומניחים בתבנית אפיה.
  9. מניחים לתפיחה של שעה.
  10. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ-35 דקות עד להשחמה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
20
ראובן מ. (עורך)
החמאה רכה מאוד ויש להטמיע אותה בתערובת.
19
שלום
החמאה בבצק היא מוממסת או רכה כי אם רכה הרי שצריך ללוש ולא לערבב ככתוב
נא תשובה
תודה נועה
18
ראובן מ. (עורך)
קינמון?! חפשי באתר "קרואסונים"
17
שלום, אני צריכה בבקשה מתכון של קראסון ממולא קינמון.
16
ראובן מ. (עורך)
לא מומלץ במתכון זה.
15
האם אפשר להמיר את החמאה/מרגרינה בשמן אם כן באיזה כמות?
תודה
13
ראובן מ. (עורך)
תרכיז חלב לבדו אינו מומלץ. לרוב מדובר במרכיב מאוד מתוק או דחוס הדורש עיבוד ו/או דילול.
לגבי שימוש...»»
12
היי, מתכון מאד מומלץ!! האם אפשר לשדרג אותו ולהשתמש בתרכיז חלב שישמש בתור מלית? ובכלל, האם יש באתר מתכונים שכוללים תרכיז חלב?
11
ראובן מ. (עורך)
10
שמעתי על סירופ פרווה: סוכר+מים וטיפת לימון אך אינני יודעת את הכמויות והיחס יש לך מושג?
9
ראובן מ. (עורך)
ממיסים סוכר עם חמאה (1:1/2) ומורחים מיד עם ההוצאה מהתנור במקום החלמון המתואר. או כל סירופ מוכן אחר.
8
שלום, במתכון זה יש אפשרות להכין סירופ שיצא דביק? אם כן מהו המתכון לסירופ? תודה
7
ציון 10
הכנתי את המתכון, אבל עם מלית שוקולד שלקחתי מהאתר. יצא חבל על הזמן...אין מילים , פשוט מדהים.
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לכל מתכון שיטת העיבוד שלו, תכיני בדיוק כפי שכתוב.
5
האם ממיסים את השמרים ביחד עם המים הפושרים בנפרד או ביחד עם שאר החומרים שצויינו? כי עד עכשיו הייתי רגילה...»»
3
באיזו מלית ניתן להחליף את הפרג ( אשמח למתכון)
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפשר להקפיא לפני אפיה ולהפשיר במקרר, להתפיח שוב לפני אפיה מחוץ למקרר.

אפשר להקפיא אפויים, להפשיר ולחמם מעט במיקרוגל.
1
האם אפשר להקפיא לפני או אחרי אפיה?

סהרוני שמרים פרג (פרסבורג)

By Published: סהרוני בצק שמרים עשיר במלית פרג. מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 2 גולשים תזמון: Yield: 24 Ingredients: 1/2 כוס מים פושרים 25 גר' שמרים 1/2 כוס סוכר קורט מלח 2 ביצים 250 גר' חמאה או מרגרינה 4 כוסות קמח רגיל 1כפית תמצית וניל מעט גרידת קליפת לימון...... Directions:
ממיסים שמרים במים פושרים וסוכר, מלח ומחצית מכמות הקמח, מערבבים ומניחים לדקות אחדות עד לתסיסה. מוסיפים 2 ביצים, וניל וקליפת לימון ולשים עם יתרת הקמח, מוסיפים את החמאה ומערב...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר