Pesto
תפריט
ד', 22 נוב 2017, 20:28
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

סופגניות - מתכון בסיסי

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 21930   

* תמונה להמחשה
סופגניות - מתכון בסיסי
14 מנות
טיגון עמוק
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» עוגות אישיות» קפה
ציון גולשים: 10
[4 מדרגים]
 
מרכיבים

2 כפות שמרים יבשים או 50 גר' שמרים טריים
1 כפית סוכר
1/2 כוס מים פושרים
1 קג' קמח רגיל
1/2 כוס סוכר
3 ביצים או 3 חלמונים
2 כפות ברנדי
1 כוס מים פושרים
קורט מלח
1/2 כוס שמן
שמן לטיגון עמוק

דרך הכנה
  1. לערבב להמיס את השמרים כפית סוכר ו-1/2 כוס המים בקערה קטנה, ולהתפיח.
  2. לערבב בקערה את שאר החומרים ולהוסיף את תערובת השמרים המותפחת.
  3. ללוש לבצק אחיד וחלק, הבצק רך מעט.
  4. להניח בקערה משומנת מעט להתפחה של כשעה או עד שנפח הבצק הוכפל.
  5. לטפוח על הבצק ולהחזירו לגודלו המקורי.
  6. לרדד את הבצק על משטח מקומח מעט לעובי של כ-3 ס"מ ולקרוץ עיגולים בקוטר 8-10 ס"מ.
  7. להניח על מגבת מקומחת ולכסות במגבת שניה להתפחה נוספת של שעה, או עד שמוכפל נפח הסופגניה.
  8. לחמם שמן בסיר עמוק לחום בנוני נמוך.
  9. ולטגן את הסופגניות לאט ובסיר מכוסה מצד אחד ולהפוך לצד שני.
  10. לא להעלות את חום השמן, ולטגן תמיד בחום נמוך שיבטיח אפיה יפה של פנים הסופגניה, יש לכסות את הסיר במשך כל זמן הטיגון.
  11. להוציא בכף מחוררת לספיגת השמן על נייר מגבת.

לצפוי ניתן להשתמש בכל אחד מהציפויים הבאים:

  • שוקולד - להמיס 100 גר' שוקולד מריר + 50 גר' מרגרינה או חמאה על אדים ולטבול בו צידה האחד של הסופגניה.
  • ציפוי סוכר מזוגג - 100 גר' אבקת סוכר 2+ כפות מים חמים וכמה טיפות מיץ לימון, לערבב עד לקבלת תערובת לבנה ולמרוח/לטבול את הסופגניה.
  • שוקולד לבן מומס - להמיס 100 גר' שוקולד על אדים ולטבול את צידה של הסופגניה.
  • למילוי - משתמשים בכל סוג מילוי הרצוי בעזרת מזלף ריבה - ריבה מכל סוג, ריבת חלב, שוקולד מומס וכו'.
הערות
  • ניתן להחליף את השמן ב-100 גר' חמאה או מרגרינה מומסת.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
51
אבי שלום
האם יש לך גם מתכון לסופגניות אפויות ולא מטוגנות?
50
ציון 10
הסופגניות טעימות ויפות.
49
תודה רבה על התשובה המהירה.
48
ראובן מ. (עורך)
אני מעדיף לקרוץ, כך יוצא הפס מסביב המעיד על סופגנייה מסורתית (ראי בתמונה), השאר לשיקולך.
47
תודה על התשובה המהירה אך לא הבנתי זה לא המרשם של הסופגניה הקלאסית..ודווקא במתכון של הסופגניה הקלאסית...»»
46
ראובן מ. (עורך)
נא לקרוץ כדורים ליצירת הצורה האידיאלי. יצירת כדורים אפשרית אך אינה מומלצת במקרה של הסופגניה הקלאסית
45
הכנתי את הבצק והוא תופח. אני מעוניינת לדעת אם אפשר לגלגל כדורים ולהתפיח במקום לרדד ולקרוץ עיגולים. תודה.
44
ראובן מ. (עורך)
חלמונים בהחלט.
43
הכנתי והן יצאו מעוד ספוגות בשמן מדוע?
42
ראובן מ. אל תכעס .תחייך... זה נטול קלוריות :)
41
ראובן מ. (עורך)
למה לא קוראים את התגובות?! לפני הכנה - ניתן להקפיא, לאחר טיגון- תשכחי.
40
אבי שלום
האם אפשר להקפיא סופגניות או דונטס ובאיזה שלב
תודה ציונה
39
ראובן מ. (עורך)
תקראי טוב, שוב.
38
מוזר לי שאין שומן בכלל בבצק הסופגניות - בכל המתכונים שראיתי עד כה אבל בכולם יש חמאה או מרגרינה. האם שכחו ?
37
ראובן מ. (עורך)
אם הבצק גמיש וחלק, המשיכי הלאה וחסכת כמה קלוריות. אם לא, תעשי ממנו משהו אחר, או קחי צ'אנס.
36
הכנתי בצק לסופגניות,ואחר כך ראיתי ששכחתי להוסיף שמן במתכון .מה לעשות
35
ציון 10
מתכון מנצח, סוף הדרך!
34
ראובן מ. (עורך)
בין 175 ל-190 מעלות צלזיוס זו הטמפרטורה לטיגון עמוק. מכאן הכל משתנה בהתאם ליישום, שהכוונה שהמאכל יצרב...»»
33
מהי הטמפרטורה של הטיגון במעלות צלזיוס
31
ציון 10
האם כשמשתמשים בשמרים יבשים גם צריך להתפיח עם סוכר או להוסיף יחד עם כל החומרים ולדלג על השלב הראשון ?
תודה מראש
30
אבי, הכנתי את הסופגניות והן יצאו מצוינות!!!!
הרוב יצא מעולה אבל חלק קטן היה בצקי קצת בפנים מה הסיבה...»»
29
אבי מ. (מקצוענ/ית)
טיגון עם מכסה בכדי ליצור תנאי תפיחה טובים לסופגניות אבל לא חובה.
הסופגניה לא מתהפכת כי כנראה לא...»»
27
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בקשר להדבקות הסופגניות - ניתן להניח על נייר אפיה משומן, אפשר גם להניח על רבועי נייר משומנים ולהרים...»»
26
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ככה...

ראשית צריך לבדוק שמרקם הבצק נכון.

שנית, לאחר התפיחה מרימים בעדינות את הסופגניה,...»»
23
תודה אבי השאלה הנשאלת האם ליקר בסגנון הזה יעשה את העבודה של מניעת ספיגת השמן כמו הברנדי זה פשוט מה שיש...»»
22
אבי מ. (מקצוענ/ית)
היי איילת

תפקיד הברנדי בסופגניות הוא יותר למניעת ספיגת שמן בטיגון ופחות לצורכי טעם, בכל מקרה...»»
21
אבי שלום
האם אפשר להשתמש בליקר בסגנון אייריש קרים (או בטר סקוטש קרים)14 אחוז אלכוהול במקום ברנדי?
תודה וחג שמח
18
אבי מ. (מקצוענ/ית)
השיטה היא רק בהזרקה, מזרק פשוט עולה שקלים בודדים וניתן להשיגו אפילו במרכולים או בחנויות כלי בית.
17
שלום אבי רציתי בבקשה לדעת מהי היא השיטה המומלצת להכנסת הריבה אם אין מזלף ריבה, בלי לגרום לסופגניה להיראות כמו אחרי תאונה.
16
אבי מ. (מקצוענ/ית)
תלוי במה מדובר, אם מדובר בהכנה ביתית או תעשיתית?
בהכנה ביתית כמות השמרים 5% ממשקל הקמח ומשפר אפיה...»»
15
המשך... אז בכמה % צריך להגדיל את כמות השמרים אם רוצים להקפיא ? והאם למשפר אפיה שמיוחד להקפאה יש יתרון...»»
14
אבי מ. (מקצוענ/ית)
תוספת גלוטן לבצק שמרים משפרת את כושר המתיחה ומרקם טוב ביצירת רשת הגלוטן, אין לזה כל קשר להקפאה, הבצק...»»
12
ציון 10
אחלה סופגניות !!!!! יצא מצויין
תודה
11
אבי מ. (מקצוענ/ית)
1/2 כוס מים להמסת השמרים, היתרה לתערובת הבצק.
10
כתוב במתכון פעמיים מים
חצי כוס וכוס מים פושרים מדוע זה מפוצל ?
9
תודה
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אין קשר להחלפת הברנדי ברום, התפחה טובה וטיגון בשמן לא חם מדי זה כל הסיפור.
7
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אם התפחת טוב וטיגנת בשמן בחום בינוני נמוך הסופגניה חייבת להיות עשויה טוב.
6
יכול להיות בגלל הרום במקום הברנדי שהוספתי?
5
שלום
למה הסופגניה יוצאת לא מבושלת
תודה
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפשר ללא ברנדי.
3
שלום
האם אפשר להחליף את ברנדי במשהו אחר או אם אפשר בלי ברנדי.
תודה.
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
נכון, גם לתוספת טעם וגם למניעת ספיגת שמן.
1
היי.
שאלה: מה תפקידו של הברנדי? האם טעם או האם כדי למנוע מהסופגניה לספוג שמן? תודה ויום טוב.

סופגניות - מתכון בסיסי

By Published: מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 4 גולשים תזמון: Yield: 14 Ingredients: 2 כפות שמרים יבשים או 50 גר' שמרים טריים 1 כפית סוכר 1/2 כוס מים פושרים 1 קג' קמח רגיל 1/2 כוס סוכר 3 ביצים או 3 חלמונים 2 כפות ברנדי...... Directions:
לערבב להמיס את השמרים כפית סוכר ו-1/2 כוס המים בקערה קטנה, ולהתפיח. לערבב בקערה את שאר החומרים ולהוסיף את תערובת השמרים המותפחת. ללוש לבצק אחיד וחלק, הבצק ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר