Pesto
תפריט
ש', 15 דצמ 2018, 07:41
110408 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

באגטינות (לחמניות באגט)

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 11667   

באגטינות (לחמניות באגט)
14 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
1 כף שמרים יבשים
1/2 2 כוסות מים חמימים
1/2 2 כפיות מלח
2 כוסות קמח קשה ללחם שטיבל 2
1/2 3 - 3 כוסות קמח רגיל
מעט קמח תירס צהוב
לציפוי:
חלבון טרוף
כף מים
דרך הכנה
  1. ממיסים את השמרים במים בקערה גדולה.
  2. מוסיפים את 2 כוסות הקמח הקשה ומערבבים היטב עם כף עץ, מוסיפים את המלח וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק רך ואחיד הבצק צריך להיות דביק ודליל, לא להוסיף יותר קמח.
  3. מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה של 3 שעות, הבצק ישלש את נפחו ויפול.
  4. מוסיפים את הקמח הרגיל, כוס בכל פעם תוך כדי עירבוב והבלעת הקמח בבצק,
  5. מוסיפים קמח רק עד לקבלת בצק חלק וגמיש, מעט רך, מוציאים למשטח מקומח ולשים כ-8 דקות, מנקים את הקערה ומיבשים, משמנים קלות ומניחים את הבצק ככדור בקערה, מכסים בניילון ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  6. מחזירים לנפח המקורי ומחלקים את הבצק ל-14-10 יחידות, מעבדים כל חלק לכדור ומניחים למנוחה של 10 דקות, מעצבים את הכדור ללחמניה אובלית.
  7. משמנים קלות תבנית אפיה גדולה, מפזרים מעט גרגרי קמח תירס ומניחים את הלחמניות בתבנית, מבצעים בעזרת סכין חדה חתך בעומק 1 ס"מ לאורך הלחמניות ומניחים מעל מגבת ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח.
  8. מחממים את התנור ל-200°.
  9. לפני הכנסת הלחמניות לתנור מכניסים תבנית עם כוס מים רותחים למשך כמה דקות.
  10. מורחים את הלחמניות בחלבון טרוף עם המים ומכניסים את התבנית לתנור, לאחר 10 דקות מוציאים את תבנית המים וממשיכים באפיה עד להשחמה יפה.
  11. מוציאים ומצננים על רשת. 
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
18
ראובן מ. (עורך)
בכל סופרמרקט כמעט. ראי בתגובות קודמות
17
מה זה קמח קשה שטייבל 2 ואיפה משיגים את זה
16
שלום, האם אפשר להמיר קמח שטיבל 2 בשטיבל 6?
15
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בד"כ 1% ממשקל הקמח אלא אם כן צוין אחרת ע"י היצרן.

אין כמעט השפעה של האקלים הסביבתי אלא במקרים...»»
14
אבי תודה
והאם במקרה הנ"ל הוספת משפר האפיה נשארת 1% מהקמח או שהיא משתנה (במקרה של סביבה קרה במיוחד)
13
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לשאלתך הראשונה, זה ברז/ווסת אדים, מספקים כמות אדים לאפיה לפי הצורך, ההתקן קיים גם בתנורים ביתיים מאד...»»
12
2 שאלות: ראיתי בחלק מהמאפיות שיש להם מעין שעון שמחובר לברז המים והוא שומר על טמפ' המים שמוסיפים לבצק...»»
11
תודה על התגובות המהירות. רואים שאתם אתר רציני שאכפת לו מהגולשים שלו.
10
אבי מ. (מקצוענ/ית)
מקפיאים בשקית ניילון לאחר צינון מלא, מפשירים מעט במיקרוגל או בטמפרטורת החדר ומכניסים לתנור ב-180° לחימום חוזר.
9
ציון 10
אחרי הרבה עיכובים סוף סוף יצא לי להכין את המתכון. הכנתי אותו רק מקמח מלא 70% ויצא מעולה!!! הנגלה השניה...»»
7
יש לי שאלה, המתכון נשמע לי בדיוק מה שחיפשתי רק שאני רוצה להכין אותו מקמח מלא 70 אחוז זה אפשרי? ועם כן...»»
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
צודקת, טעות בדרך ההכנה, תוקן, 2 כוסות קמח קשה והבצק אכן דביק ודליל.
5
שאלה קטנה. 2 וחצי כוסות מים+2 כוסות הקמח הקשה עם השמרים והמלח נותן עיסה מימית ולא בצק דביק. האם כך צריך...»»
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
צר לי לאכזב אותך אבל לא ניתן להכין טחינה כפי שאנחנו מכירים אותה באמצעים ביתיים, טחינה מכינים מגרגרי שומשום...»»
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
וודאי שאפשר, מומלץ להכין עם קמח קשה שטיבל 2, ניתן להשיג אותו בכל המרכולים.
1
אם לא ניתן להשיג קמח לחם קשה האם ניתן להמיר בקמח רגיל או קמח מלא?
באגטינות (לחמניות באגט) By , 2005-03-25T19:08:00+02:00 באגטינות (לחמניות באגט) Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 14 Tags: none Ingredients: - 1 כף שמרים יבשים 1/2 2 כוסות מים חמימים 1/2 2 כפיות מלח 2 כוסות קמח קשה ללחם שטיבל 2 1/2 3 - 3 כוסות קמח רגיל מעט קמח תירס... Instructions: ממיסים את השמרים במים בקערה גדולה. מוסיפים את 2 כוסות הקמח הקשה ומערבבים היטב עם כף עץ, מוסיפים את המלח וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק רך ואחיד הבצק צריך להיות דביק ודלי...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר