Pesto
תפריט
ד', 22 נוב 2017, 20:27
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מרק מוליגטוני

אחת מהגירסאות המרק    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5422   

* תמונה להמחשה By Miansari66 (Own work) [CC0], via Wikimedia Commons
מרק מוליגטוני
4 מנות
בישול
בריאות
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» סלטים» צהריים - ערב או ארוחה קלה
 
מרכיבים
1 כוס עדשים אדומים שטופים ומסוננים
5 כוסות מרק עוף
1/2 כפית כורכום
1 תפוח אדמה בינוני קלוף חתוך לקוביות
3 כפות שמן
5 שיני שום קלופים וכתושות
1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
1/4 1 כוסות מים
400 גר' חזה עוף נקי חתוך לקוביות
1/4 1 כפית מלח
פלפל שחור לפי הטעם
1 כפית כמון
1 כפית כוסברה טריה קצוצה
1/4 כפית פלפלת אדומה חריפה
1 כף מיץ לימון
דרך הכנה
  1. להכניס לסיר את העדשים, המרק והכורכום ולהביא לרתיחה, לכסות ולבשל 30 דקות.
  2. להוסיף את קוביות תפוח האדמה ולהמשיך לבשל עוד 30 דקות.
  3. להעביר לבלנדר או מעבד מזון ולעבד למרקם עדין.
  4. לחמם בסיר שמן ולטגן את השום והג'ינג'ר עד להזבה קלה בלבד, להוסיף את חזה העוף ולהמשיך לטגן כ-2 דקות תוך כדי עירבוב.
  5. להוסיף את המים ולהביא לרתיחה, להוסיף את התערובת מהבלנדר לסיר לערבב היטב ולהוסיף את התבלינים את מיץ הלימון.
  6. להמשיך לבשל עד לרתיחה, לכסות את הסיר ולהמשיך את הבישול עוד כ-5 דקות.
  7. לטעום ולתקן מלח ופלפל לפי הטעם.
הערות
  • ניתן להוציא חלק מתפוחי האדמה ולהוסיף למרק לאחר הטחינה.
  • ניתן להחליף לעדשים חומים.
  • ניתן להוסיף למרק ממש לפני ההגשה 2 כוסות אורז מבושל.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
מוצלח ביותר וגם אהוב על כל חבריי: רוסים ישראלים ופיינשמקרים למינהם!!!

מרק מוליגטוני

By Published: אחת מהגירסאות המרק מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 4 Ingredients: 1 כוס עדשים אדומים שטופים ומסוננים 5 כוסות מרק עוף 1/2 כפית כורכום 1 תפוח אדמה בינוני קלוף חתוך לקוביות 3 כפות שמן 5 שיני שום קלופים וכתושות 1 כפית ג'ינג&...... Directions:
להכניס לסיר את העדשים, המרק והכורכום ולהביא לרתיחה, לכסות ולבשל 30 דקות. להוסיף את קוביות תפוח האדמה ולהמשיך לבשל עוד 30 דקות. להעביר לבלנדר או מעבד מזון ו...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר