Pesto
תפריט
ג', 11 דצמ 2018, 21:13
110407 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מרק קרם תפוח"א

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 7893   

מרק קרם תפוח
6 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» מרקים» צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
1/2 קג' תפו"א 
2 כרישות גדולות, החלק הלבן
50 גר' חמאה
1/2 4 כוסות מרק עוף
מלח ופלפל לבן
1/2 1 כוסות חלב
1/2 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
קרוטונים
דרך הכנה
  1. קולפים את תפו"א וחותכים לקוביות, שוטפים את הכרישות וחותכים לפרוסות דקות.
  2. מחממים את החמאה בסיר ומאדים את הכרישות, מוסיפים את תפו"א והמרק ומביאים לרתיחה, בודקים תיבול מלח ופלפל ומבשלים כ-15 דקות לאחר הרתיחה עד שתפו"א הופכים רכים.
  3. מעבירים למעבד מזון או מרסקים בעזרת בלנדר מוט את מרבית התערובת, משאירים מעט תפוחי אדמה לא מרוסקים, מחזירים לסיר ומוסיפים את החלב והשמנת ומבשלים על להבה נמוכה בבחישה מבלי להגיע לרתיחה.
  4. בודקים שוב תיבול, יוצקים למרקיות, מפזרים מעל פטרוזיליה או קרוטונים ומגישים.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
5
ראובן מ. (עורך)
לא אמרתי שזה תחליף במתכון הזה, רק שהטעם קרוב בבישול. את יכולה להשתמש בבצל קטן מתוק (או כל תחליף לכרישה...»»
3
ראובן מ. (עורך)
כרישה אינה בצל, למרות שהיא דומה לבצל ירוק מגודל. אם את מוצאת תחליף לטעם בצלי מעודן, זה יתאים יותר מבצל...»»
2
אני גרה בפיליפינים ולא ראיתי כאן במרכולים כרישות. אפשר להחליף בבצל או בבצל ירוק?
אם כן בכמה?
1
ציון 10
מרק מעולה הצלחה מובטחת
מרק קרם תפוח"א By , 2005-03-28T21:19:57+02:00 מרק קרם תפוח Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 6 Tags: none Ingredients: - 1/2 קג' תפו"א  2 כרישות גדולות, החלק הלבן50 גר' חמאה1/2 4 כוסות מרק עוףמלח ופלפל לבן1/2 1 כוסות חלב1/2 מיכל שמנת מתוקה2 כפות פטרוזיליה קצוצהקרוטוני... Instructions: קולפים את תפו"א וחותכים לקוביות, שוטפים את הכרישות וחותכים לפרוסות דקות. מחממים את החמאה בסיר ומאדים את הכרישות, מוסיפים את תפו"א והמרק ומביאים לרתיחה, בודקים תיבול מלח ופלפ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר